Општина и мештани удружили снаге, мионичко село Клашнић добија воду

 klasnic

Први пут од настанка села, мештани Клашнића добиће воду. У току је изградња 1,5 километара разводне мреже. Прошле године завршена је изградња 2 километра водоводне мреже, а  ускоро се очекује и почетак радова у другом делу када ће сви становници Клашнића имати чисту, пијаћу воду. Изградњу секундарне мреже финансирали су грађани, а радове изводи локално јавно комунално предузеће "Водовод Мионица". 

 radovi na izgradnji razvodne mreze u klasnicu

- У мионичким селима интезивно се ради на побољшању водоводне инфраструктуре, уз велику подршку председника и Владе Србије  Вишедеценијски проблем снабдевања водом у Клашнићу ће бити решен. Поносан сам на заједнички рад општине и њених грађана. Мештани су били ажурни, организовали су се, издвојили средства. Општина је помогла. Уредно водоснабдевање нема алтернативу и зато чинимо све да пронађемо нова изворишта, проширимо мрежу, а све у циљу да наши грађани имају услове какве заслужују. Паралелно радимо и водовод у Горњем Мушићу и Тодорин Долу - рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

 radovi u klasnicu

Јанковић је истакао и значај пројекта водоводног система Котлине-Рајковић, који се такође ради и којим ће бити решено водоснабдевање седам села у Мионици. За реконстукцију водовода Котлине – Рајковић, Министарство државне управе и локалне самоправе определило је 16,2 милиона динара, а општина учествује са 3,5 милиона динара.

Поред тога, воду су прошле године први пут добили мештани Шушеоке и Ђурђевца, где је завршено 6 километара разводне мреже.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту