На Мишићевим данима у Мионици представе, премијере филмова, промоције књига, концерти Данице Црногорчевић и Драгане Мирковић

cetvtasti misicevi dani

Мишићеви дани, који се ове године одржавају 26-ти пут, трајаће седам дана - од 18. до 24. јула. На манифестацији која се одржава под покровитељством општине Мионица, биће додељене Златне плакете војвода Живојин Мишић припадницима Војске Србије и Министарства одбране за постигнуте резултате и достигнућа у области војне службе, науке и доктрине.


Мионица је чувар достојног херојског наслеђа српских војника. У част војводи Живојину Мишићу, поред манифестације, споменика и трга у центру, подићи ћемо и један споменик културе – Кућу Колубрске битке, коју градимо. Позивам све да посете Мионицу и уживају у богатом програму који смо припремили – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.


Мишићеви дани су један од најпосећенијих догађаја Колубарског краја. Мионичанe и свe посетиоцe oчекује богат културни, уметнички, спортски и забаван садржај. Програм у пoнедељак започеће полагањем венаца на споменику славном војводи на Мишићевом тргу у 17.30 часова, након чега ће поштоваоци војводе Мишића посетити његову родну кућу у Струганику. Од 19.30 часова у Културном центру Мионица почиње церемонија свечаног отварања када ће бити уручене плакете и признања. Програм прве вечери затвориће концерт Данице Црногорчевић који почиње у 21 час на Тргу војводе Живојина Мишића. Организоване су две књижевне вечери на којима ће Милан Богојевић и Михаило Почек представити своје књиге, а за дечији филм „Вук Бобице“, који је сниман у Мионици заказана је премијера за 23. јул. Такође, посетиоци ће моћи да уживају у монодрами „Лина тврђа од камена“ и кабареу „Највеће љубави српских великана“. У спортском делу одржаће се турнири у одбојци и фудбалу.


Шестог дана манифестације, наступиће певачка звезда Драгана Мирковић, а такође у музичком делу концерт ће одржати ОК БЕНД и Дуле Лушин са “No comment“ бендом, у четвртак и среду са почетком у 21 час.
За крај манифестације предвиђен је традиционална маскембал полазника предшколске установе „Невен“.


Војвода Живојин Мишић један је од најславнијих војсковођа у нашој историји. Рођен је у селу Струганик, општина Мионица, где се и данас налази његова кућа као културно добро од великог значаја.

program

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту