ЗАВРШЕН ШЕСТИ МИОНИЦА РЕЛИ, МИЛОВАНОВИЋ И ГОЛИЋ ПОНОВО НАЈБРЖИ

reli mionica 2022 1

Тандем Лазар Миловановић и Дејан Голић други пут заредом постао је победник шестог Мионица релија. Миловановић и Голић одбранили су прво место у генералном пласману освојено прошле године. Они су у форд фијести били први на шест, од укупно девет специјалних брзинских испита и тако надмашили главне фаворите из Бугарске Антона Титова и Динка Георгиева, у шкоди фабији Р5.

Такмичење је завршено у недељу проглашењем победника на платоу испред зграде општине Мионица, где је пехаре уручио председник општине Мионица Бобан Јанковић.

reli mionica 2022 2

Мионица рели није само такмичење у аутомобилизму. Мионица рели је и туристички и привредни догађај. Манифестација која Мионицу промовише као успешну локалну самоуправу и привлачну туристичку дестинацију, и уједно помаже развој локалног угоститељског сектора. Честитам победницима. Мионица рели се одржава већ шесту годину, а нашим грађанима је ово такмичење једно од омиљених. Видели смо колико људи је изашло синоћ на Трг да поздрави учеснике. Уживајте у успеху, Мионица вас чека и следеће године – поручио је Јанковић учесницима рели трке.


Треће место у генералном пласману у конкуренцији 25 посада припало је Александру Тодоровићу и Срђану Максимовићу у пежоу 106.

Већ на првом брзинском испиту посада Миловановић–Голић је показала да нема намеру да конкурентима препусти трон Мионица релија. Тандем у форд фијести је све до петог „брзинца“ био најбржи, да би у шестом дали наду гостима из Бугарске јер су били спорији 1,6 секунди. На седмом су били седам секунди бржи, на осмом су гости били бржи 0.9 секунди, а на финалном само 0.2 секунде, да би у збиру свих времена били бржи 34.6 секунди. Током девет специјалних брзинских испита одустало је седам посада, а већи број одустајања настао је услед излетања са стазе. На срећу, све посаде су прошле са лакшим телесним повредама. Шести по реду Мионица рели бодован је за ФИА Централноевропску зону (ЦЕЗ), национални шампионат и Отворено првенство Србије, а учествовало је 28 посада, од чега 22 из Србије, пет из Бугарске и једна из Македоније.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту