ИЗЛОЖБА „СРБИЈИ С ЉУБАВЉУ“ ПУЛИКЕ И СОРОКИНА У МИОНИЦИ КАО УВЕРТИРА ПРЕДСТОЈЕЋИМ МИШИЋЕВИМ ДАНИМА

jankovic i pulika

У галерији Културног центра у Мионици отворена је изложба „Србији с љубављу“, коју чине слике Слободана Јевтића Пулике из богате збирке која ће чинити Легат Мионица и графике руског уметника Александра Викторовича Сорокина из Краснојарска. Овај несвакидашњи културни догађај представља својеврсну уверитиру предстојећим „Мишићевим данима 2022.“, који ће се одржати од 18. до 24. јула.

izlozba 2


Са именима као што је Слободан Јевтић Пулика наше место ће променити изглед. Долази ера развоја културе и сва ова дела остају нашој деци, која ће имати разлог да живе овде и да поштујући традицију креирају своју будућност. Мионица ће изградити легат где ће се налазити уметничка дела која нам је Пулика поклонио. Ускоро почињу радови. Верујем да ћемо по плану и веома брзо завршити велики пројекат Кућу Колубарске битке и друге важне пројекте чија је реализација у току– рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

izlozba
Слике Слободана Јевтића Пулике, који са својом уметничком екипом управо реализује мурал у „Кући Колубарске битке“, поново су нас повеле у свет узбудљивог и катаклизмичног виђења универзума, који нам се данас чини актуелнијим него икада. По позиву Слободана Јевтића Пулике су изложене и графике Александра Викторовича Сорокина, које у најбољој традицији великана Иље Рјепина, Олега Денисенкова и Владимира Зуејева, отварају врата света на обронцима планина Сибира, са огромном традицијом културе и лепоте живљења. Сорокин је освајач простора, украшеног лепотом и преданошћу стварања, кога је Пулика на отварању изложбе окарактерисао као пажљивог и прецизног посматрача архитектуре.

grafike

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту