Мионица обележила Дан општине

 mionica

На дан рођења војводе Живојина Мишића обележава се и Дан општине Мионица. У Културном центру одржана је свечана седница Скупштине општине, а први човек Мионице Бобан Јанковић положио је венац на гроб војводи Живојину Мишићу у Алеји великана у Београду.

- Мионица не заборавља свог славног војводу. Мишић је симбол љубави према слободи и отаџбини. Задужио је Мионицу. Задужио је Србију. Томе у част, почели смо да градимо Кућу Колубарске битке, која ће тријумф храбре одбране и победе српског народа на челу са Мишићем сачувати за нове генерације – изјавио је Јанковић и додао.

 

-Наша Мионица је најлепша на свету. Приада јој кањон Рибнице, манастир Светог Петра и Павла, Бања Врујци. И још много тога. Зацртали смо велике циљеве. Много пројекте смо покренули и реализовали. Данас, Мионица има нови Културни центар, нове спортске терене. Нове школе и бесплатне уџбенике. Данас градимо канализациону мрежу. Паркове. Немогуће их је све побројати. Али, гарантујем вам, развој Мионице је назаустављив процес – рекао је Јанковић.

На Дан општине, а у склопу Мишћевих дана одржана је и представа „Љубавни времеплов“ која је говорила о љубавима српских великана, међу којима је и прича Живојина Мишића и његове Лујзе.

Мишићеви дани у Мионици почели су 18. јула и трајаће све до 24. јула. Посетиоци имају прилику да уживају у бројним културним, забавним и спортским садржајима. Из Туристичке организације Мионица поручују да је ове године манфестација веома посећена, а до сада је највеће утиске оставио концерт Данице Црногорчевић који је одржан на отварању Мишићевих дана, као и да за предстојећи викенд очекују још већу посећеност.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту