Првацима у општини Мионица бесплатни уџбеници

 img 1782

Општина Мионица је по шести пут заредом обезбедила бесплатне уџбенике за 91 мионичког првака. За овај програм буџетом је опредељено скоро 700 хиљада динара. До сада је уписан 91 првак, а могуће је да ће се број повећати до почетка школске године.

Подела бесплатних уџбеника траје од 2017. године на иницијативу председника општине Мионица Бобана Јанковића.

Већ шест година, сваког септембра обрадујемо наше најмлађе ђаке, а истовремено настојимо да олакшамо родитељима, јер знамо колико улажу у образовање своје деце. Мионичка деца заслужују најбоље услове, а ми чинимо све како бисмо им то и омогућили. Захваљујући подршци Владе Републике Србије, у реконструкцију школа уложили смо преко 360 милиона динара. А у плану су и нови пројекти који ће унапредити квалитет и услове школовања. У нашој општини имамо и Центар за образовање и развој где су доступни бесплатни часови из више области - рекао је Јанковић и додао да је ове године настављено и са бесплатном припремном наставом за ученике завршних разреда.

img 1910 

Мионичким ђацима на располагању су бесплатни часови глуме, фолклора, плеса, језика и др, а пет година уназад мионички основци имају бесплатан улаз на базене, а већ две године и бесплатну припремну наставу под покровитељством општине.

Са реновираним школама, бесплатним припремама, бесплатним базеном, бесплатним програмом који нуди општински Центар, спортском халом, спротским теренима деци из општине Мионица се пружају разне могућности да се усавршавају и напредују.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту