Мионица добија Центар за младе

sastanak u opens u

Мионица ће добити савремени Центар за младе, први оваквог типа у овом делу Србије, договорено је на радном састанку са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић у Омладинском центру ОПЕНС у Новом Саду. Поред председника општине Мионица Бобана Јанковића, састанку су присуствовали градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и представници градова Суботице, Сомбора и Ниша у којим ће се такође отворити омладински центри. Језички и информатички курсеви, обуке за развој и компетенцију, спортске активности, школа глуме, јавног наступа, младих предузетника, летња позорница, књижевне вечери и још много тога биће доступно младима у Мионици.

Брнабић је нагласила да су омладински центри од велике важности јер у њима млади могу да се окупљају, да раде и стварају, као и да успоставе системску комуникацију са представницима локалне самоуправе.

Желим да се захвалим градоначелницима Ниша, Мионице, Сомбора и Суботице јер су прихватили ову идеју, дали сопствену иницијативу, показали жељу да они буду међу првима. Неки од проблема са којима се млади суочавају су посао и проблем прве плате, односно првог радног места, јер сви послодавци траже претходно радно искуство. Онда смо пробали да променимо неке ствари и покренули програм „Моја прва плата“, у који смо уложили две милијарде динара – рекла је Брнабић.

vucevic brnabic sortirovski ratkovic i jankovicПредседник општине Мионица Бобан Јанковић захвалио се Влади Републике Србије која константно улаже у развој Мионице.

- Центар за младе је још једна потврда да Влада брине о грађанима Мионице. Млади у Мионици ће коначно добити свој простор где ће бити повезане многе активности и садржаји, путовања, креативне радионице и још много тога. Циљ нам је да млади остану у својој заједници и да имају све потребне услове. Све што радимо, сваки пројекат који реализујемо је управо због младих, јер желимо најбоље услове за одрастање и формирање породица – додао је Јанковић.

-На радном састанку са колегама из Ниша, Мионице, Суботице и Сомбора радо смо поделили искуства из досадашње праксе на пољу прилагођавања одређених градских целина у просторе за омладину. Надам се да ће бити успешни у осмишљеним пројектима, да ће им наша знања и искуства помоћи, као да ће добити адекватну подршку и од највиших државних инстаници – рекао је Вучевић.

На одржаном састанку представљени су пројекти за реновирање објеката и даљи кораци у формирању омладинских центара. У Мионици већ шест година постоји Центар за развој и образовање, а формирањем Центра за младе, све активности биће повезане и доступне деци и младима на територији читаве општине.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту