Ауто-кабел тражи локацију за градњу новог погона у ком ће радити још 300 Мионичана

sastanak sa direktorom autokabela 1

Генерални директор немачке компаније „Ауто-кабел“ Маркус Болз разговарао је данас у Мионици са председником општине Бобаном Јанковићем о проширењу производње и локацијама за градњу новог погона. Према Болзовим речима „Ауто-кабел“, који тренутно запошљава 300 радника, отвориће у наредне три године још 300 радних места.

Отварање нових радних места је један од најважнијих приоритета за Републику Србију и за нашу општина. План Аутокабела да повећа производњу и број запослених представља одличну вест за Мионичане. Проширење ове фабрике додатно ће повећати запосленост, приходе Мионичана, али и приход локалне самоуправе од пореза на зараде и на имовину. Од некадашње напуштене хладњаче, захваљујући одличној сарадњи са Ауто-кабелом успели смо да направимо фабрику где људи зарађују за живот. Намера компаније да и даље улаже у Мионицу потврђује чињеницу да је Мионица постала општина са повољним пословним окружењем и добром инфраструктуром – рекао је Јанковић.

Ауто-Кабел бави се производњом електропроводника за потребе ауто-индустрије, а у Србији послује од јануара 2019. године.

Поред погона у Мионици послују и у Сједињеним Америчким Државама, Мексику, Чешкој, Швајцарској, Француској, Кини и Немачкој.

sastanak sa direktorom autokabela 5

Незапосленост на територији општине Мионица је у сталном паду, док број запослених од 2010. године значајно повећан. Највећи скок регистрованог броја запослених забележен је у периоду од 2016. до 2018. године када је број запослених повећан за скоро 800 лица (са 2.658 запослених на 3.421 запослено лице).

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту