За мање од једног часа прегледано више од 30 мештана у Рајковићу, амубланту посетили Скано и Јанковић

skano i jankovic u rajkovicu

Директор Канцеларије Светске здравствене организације у Београду Фабио Скано и председник општине Мионица Бобан Јанковић обишли су данас вакцинални пункт у амбуланти у Рајковићу. Поред вакцинације против Ковида 19, организвани су и бесплатни прегледи за становнике седам мионичких села. Грађани су имали могућност да провере шећер, притисак, ЕКГ, али и да добију савет лекара.

Скано се захвалио председнику општине Бобану Јанковићу и Дому здравља на организованој акцији.

Данас разговарамо са људима који су дошли на прегледе и вакцинацију. Хтео бих да похвалим и истакнем рад медицинског особља и посвећеност општине да организује овакве акције. Захвалио би се свим грађанима који су данас дошли. Ту смо да пружимо све информације о вакцинацији како би донели прави избор, а прави избор јесте вакцинација. Вакцинацијом ћемо сачувати животе најрањивијих група, односно најстаријих – рекао је Скано.

skano i jankovic sa mestanima
Поред акције бесплатних прегледа, организован је и бесплатан превоз за мештане из Осеченице, Робаја, Рајковића, Голупца, Мратишића, Крчмара и Буковца.

Захвалио бих се свим грађанима који су се одазвали овој акцији. Наша држава је обезбедила довољан број вакцина. Данас смо организовали и бесплатан превоз. Морамо сачувати једни друге. Настојимо да улажемо у бољу здравствену заштиту свих грађана. У Дому здравља у Мионици је у току адаптација објекта где ће се налазити нови рендген кабинет, тако да ће грађани имати још једну могућност у нашем Дому здравља, без одласка у друга места. Такође, ове године, уз помоћ Министарства здравља добили смо и санитетско возило и возило за превоз пацијената на дијализу – рекао је Јанковић.

 pregled u rajkovicu

Према подацима Дома здравља, за период од сат времена прегледе је обавило више од 30 грађана.

Апелујем на све да вакцинишу и да заштите себе и друге. У Дому здравља имамо довољан број вакцина, тако да се сви могу обратити, обавити преглед и вакцинисати се – додао је Александар Мишић, директор Дома здравља у Мионици.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту