У Мионици стартовала друга етапа бициклистичке трке „Кроз Србију“, учествује 19 екипа из 29 земаља са шест континената

 start trke kroz srbiju 5

У Мионици је стартовала друга етапа 62. бициклистичке трке „Кроз Србију“ у којој учествују 120 возача из 29 земаља. Церомонијални старт отворио је председник општине Мионица Бобан Јанковић, који је том приликом пожелео много среће свим учесницима и да из Мионице понесу најлепше успомене из Мионице. Уз присуство гледалаца, учесницима су се на Тргу придружили и полазници вртића „Невен“ који су својим направљеним заставицима у боји српске тробојке обележили Дан српског јединства, слободе и националне заставе и поздравили све такмичаре.

start trke kroz srbiju 3
Видите и сами колико грађана је дошло да бодри такмичаре, а понајвише нашу репрезентацију. Мионица је домаћин по пети пут за редом и увек се исто радујемо овом лепом догађају, који је код нас увек посећен. Наша општина је стално присутна у спортским дешавањима, било да је то бициклизам, рели или неки други спорт. За кратко време, уз подршку државе у Мионци смо успели да у потпуности реконструисемо спортску халу. У некадашњој запуштеној згради, сада модерној хали, одржавају се и државна такмичења. Поред тога, нашим грађанима су на располагању теретана на отовреном, реконструисани кошаркаши терен, а новост је да ћемо ове године радити и трибине на фудбалском терену. Желимо да Мионица једног дана изнедри велике спортске шампионе, а ми смо већ за кратко време реализовали много тога, а планирамо да у наредном периоду наставимо истим темпом. Искористио бих прилику да свим грађанима честитам Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Данас су нам се придружили и најмлађи, овде у центру Мионице, који су овај дан учинили још лепшим за све нас. Видели сте да ми овде на Тргу у Мионици обележавамо овај дан који је значајан за нашу државу и наш народ – рекао је Јанковић.

start trke kroz srbiju 4
Победник прве етапе је италијански ас у екипи Мебло Јоги из Словеније, а српски репрезентативац Ђорђе Ђурић заузео је друго место, али је током деонице дуге 147,9 километара од Пожаревца до Мионице непрестано био на челу каравана.

start trke kroz srbiju 2
Новост је да ове године у бициклистичкој трци „Кроз Србију“ учествује и репрезентације Републике Српске након 29 година паузе.

start trke kroz srbiju 1

Осим Мионице, градови домаћини ове трке су Пожаревац, Чачак и Пријепоље.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту