Јанковић уручио поклоне школама и вртићу за Дечју недељу

brezde

Председник општине Мионица Бобан Јанковић поводом Дечје недеље посетио је основне школе „Војвода Живојин Мишић“ у Брежђу и „Милан Ракић“ у Мионици, као и средњу школу „Мионица“ и вртић „Невен“ у Мионици и том приликом ђацима уручио поклоне. Лаптоп, спортске реквизите, сто за стони тенис, телевизоре, лопте, дигитална звонца, географске карте које ће ученицима, васпитачима и наставницима помоћи у настави. 

psx 20221010 101423

- Ово су заиста прелепи моменти, када обилазите школе и  ђаке, а уз то их обрадујете и поклонима. Кроз разне активности настојимо да ђацима обезбедимо све што им је потребно да прате наставу и стичу нова знања. Поред школа које смо реновирали настављамо да пратимо шта је  оно што недостаје и на који начин можемо да помогнемо. У септембру сам обишао школе када смо поделили бесплатне уџбенике, а данас сам поново посетио ђаке и то баш лепим поводом, а заједно смо успели да склопимо и сто за стони тенис – рекао је Јанковић.

psx 20221010 101409

У  Мионици је за  Дечју недељу припремљен садржајан и богат програм. Организоване су многобројне представе, посете библиотеци „Милован Глишић“, радионице, спортски турнири, концерт музичке школе „Живорад Грбић“ и др. Ученици из Брежђа су за своје  из вршњаке из општине извели представу „Марко Краљевић и Муса Кесеџија“ , а организовано је и такмичње у припреми палачинака.

Деци из Мионице на располагању су бесплатни часови  у оквиру „Центра за развој и образовање“ из језика, информатике, гимнастике, глуме, фолклора и др. Поред тога, имају прилику и да тренирају фудбал, одбојку, бокс, кошарку, а од недавно и карате.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту