Јанковић и Благојевић: У Мионици у току реализација пројеката вредних 1,5 милијарди динара

blagojevic i jankovic

Председник општине Мионица Бобан Јанковић и министар јавних улагања у Влади Републике Србије Марко Благојевић разговарали су о пројектима који се у последње две године реализују у Мионици. Они су закључили да је у току реализација изградње канализације и пречистача отпадних вода, Куће Колубарске битке, линијског парка, уређења центра вароши, па до Пуликиног легата и Кључких врела, чија је изградња почела.

Само у овом моменту, ми реализујемо седам великих пројеката у нашој општини, вредних више од 1,5 милијарди динара. Најважнији међу њима су свакако нови водоводни систем Кључка врела, који ће побољшати водоснабдевање и канализација у Мионици и Бањи Врујци. Поред тога, настављамо реконструкцију централног парка, радимо трибине, Пуликин легат и настављамо радове на Кући Колубарске битке. А до краја новембра планирано је и пошумљавање у линијском парку. Ово су само већи пројекти, а припремамо још неколико. У наредном периоду настављамо са улагањима, а свакако да ћемо уз помоћ Владе Републике Србије реализовати многобројне пројекте који ће далеко побољшати квалитет живота – рекао је Јанковић.

Kaнцеларија за јавна улагања у претходном периоду суфинансирала је 27 пројеката у општини Мионица. Само за реконструкцију школа у Мионици, Рајковићу, Брежђу, Буковцу и Дучићу издвојено је преко 370 милиона динара. А санирана су и клизишта и 10 мостова.

Министар јавних улагања Марко Благојевић и председник општине Мионица присуствовали су конститутивној седници Клуба градова и општина са повољним пословним окружењем коју организује Нaционална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД), а Мионица је прошле године постала општина са повољним пословним окружењем однонсо члан BFC Клуба.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту