Настављени радови на реконструкцији централне пешачке зоне у Мионици

 jankovic obisao radove na rekonstrukciji parka

Општина Мионица наставила је радове на реконструкцији централне пешачке зоне у Мионици. Друга фаза у којој ће старе плоче бити замењене новим, уграђено партерно осветљење и постављене нове клупе вредна је 10,5 милиона динара. Радове, који се реализују у сарадњи с Министарством туризма, обишао је  председник општине Мионица Бобан Јанковић који је нагласио да било неопходно да се централно место свих Мионичана уреди што пре.

jankovic u obilasku radova

- Заиста сам поносан што смо сада у наредној фази радова. У јулу смо завршили прву фазу, а ево после мање од три месеца настављамо са радовима. Успели смо да завршимо пројекат и добијемо средства од Министарства туризма. Надам се да ће нас време послужити и да ће све завршити што раније. Ово је пројекат ће променити и улепшати амбијент Мионице – рекао је Јанковић.

radovi

Рок за завршетак радова је 60 календарских дана. Прву фазу, која је завршена у јулу ове године финансирали су општина Мионица и Министарство туризма са 16,4 милиона динара.

- Ми смо ове године започели реконструкцију парка. То је заиста било неопходно. Годинама ништа у парку није рађено од крупнијих радова. Захваљујући подршци Владе Републике Србије ми смо данас већ у другој фази, а истовремено припремамо и пројекте за наредну. Центар Мионице смо улепшали, а почетком ове године завршили смо и реконструкцију 4 километра тротоара – додао је Јанковић.

radovi na rekonstrukciji parka u mionci

У Мионици се тренутно, поред канализационе и водоводне мреже, реализују и два врло значајна пројекта из области културе. Радови на Пуликином легату напредују, а следи и наредна фаза радова на Кући Колубарске битке.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту