Школа која носи име Живојина Мишића из мионичког села Планиница, обележила 100 година постојања

 100 god3

Школа у Планиници која носи име чувеног војводе Живојина Мишића прославила је сто година постојања. Школа "Војвода Живојн Мишић" основана је 1922. године, а јубилеј је прослављен уз пригодан програм ученика из Планинице, Кључа, Брежђа. Обележавању стогодишњице постојања школе присуствовао је и председник општине Мионица Бобан Јанковић који је деци уручио поклоне.

- Пуних сто година у овој школи се чује дечији смех и граја. Верујем да се сви Планиничани сећају дана проведених овде где су научили прва слова. Ученици и наставници су припремили одличан програм. Све похвале. Данас смо до школе стигли новим асфалтом који је прошле године завршен – рекао је Јанковић.

100 god2

Издвојено четвороразредно одељење у Планиници припада осмогодишњој школи „Војвода Живојин Мишић“ у Рајковићу. Од њеног оснивања па до данас радила је као четвороразредна, изузев у периоду од 1953. до 1956. радила као шестогодишња. Од 1991. године школа ради у саставу ОШ „Војвода Живојин Мишић“ у Рајковићу, а од 1961. до 1991. године била је прикључена школи у Брежђу.

100 god1Основна школа у Рајковићу броји 160 ученика а у свом саставу има 8 издвојених одељења у Осеченици, Брежђу, Буковцу, Крчмару, Кључу, Толићу, Планиници и Ђурђевцу.

Основна школа у Рајковићу у потпуности је реконструисана 2016. године, а уложено је 26 милиона динара. Поред тога, 3,8 милиона динара инвестирано је у обнову школе у Буковцу и адаптацију мулитифункционалне сале у Брежђу, а решен је и проблем грејања у Осеченици.

- На све могуће начине гледамо да улажемо у образовање, у обнове школа и адаптације, бесплатне уџбенике, школске терене и др. Захваљујући Влади Републике Србије то и успевамо. У потпуности смо реконструисали основну и средњу школу у Мионици, школе у Рајковићу и Дучићу. А поред тога, адаптирали и мултифункционалу салу у Брежђу, средили школу у Буковцу. Издвојено је више од 370 милиона динара. Хоћемо да ученици имају најбоље услове. У наредном периоду настављамо са улагањима – рекао је Јанковић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту