Цивилна заштита и ватрогасна јединица демонстрирали вежбу спашавања од пожара у Мионици

 vezba pozar4

Припадници ватрогасне јединице и цивилне заштите у Мионици одржали су вежбу спашавања од пожара у линијском парку. Вежби је присуствовао и председник општине Мионица Бобан Јанковић који је нагласио да службе увек треба да буде спремне како би на прави начин одговориле на потенцијални проблем.

  • vezba pozar2
  • Сведоци смо да су нас задесиле и поплаве и пожари. И зато гледамо да на све начине превентивно реагујемо. Јединица цивилне заштите годинама је била запостављена. Одлучили смо да то прменимо. У сарадњи са Човекољубљем обезбедили смо јединицу најсавременијом опремом, одећом, алатом. Настављамо са унапређењем цивилне заштите и у наредном периоду додатно ћемо се посветити смањењу ризика од катастрофа – рекао је Јанковић и додао да је регулисан и један део Рибнице у вароши Мионица.

 vezba pozar3

Општина Мионица и добротворна фондација „Човекољубље“ уложили су 1,4 милиона динара у опремање јединице цивилне заштите. Набављена је најсавременија, стандардизована и сертифкована заштита опрема, обућа, комплетна одећа, алат, резервоари и опрема за прву помоћ.

vezba pozar1

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту