Општинска лига у Мионици напунила трибине до последењег места, присуствовало скоро 700 гледалаца

opstinska liga u fudbalu u mionici

У Мионици је у недељу почела Општинска лига у фудбалу у којој учествује 15 екипа коју чине четири фирме и 11 екипа из насеља са територије општине. Мионичани и посетиоци врло су заинтересовани да погледају ово такмичење, а томе сведочи и податак да је синоћ мионички Спортски центар био препун и да је утакмице пратило скоро 700 гледалаца.

opstinska liga u mionci

Општина и Спортски центар Мионица први пут су организовали ову лигу 2019. године којa је трајала до средине марта 2020. године када је због увођења ванредног стања прекинута. Због велике заинтресованости јавности, Општинска лига је поново организована и трајаће до краја фебруара наредне године до када је планирано да се одигра седам кола и завршница.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић присуствовао је почетку овог такмичења када је победницима прве сезоне ове лиге уручио пехаре.

pobednici prve sezone opstinske grupe

- Маштали смо о пуним трибинама и модерној спортској хали у којој ћемо се сви окупљати и радовати. И успели смо. Вечерас, на радост свих нас, почела је Општинска лига Мионице. Настављамо и са улагањем у спорт и организовањем такмичења. Овде у близини Спортског центра реконструишемо трибине и изградићемо нове свалчионице и просторије. Спорт је важан и пуне трибине вечерас потврђују то. Сигуран сам да ће сваке недеље бити пун Спортски центар и пресрећан сам што смо, сви заједно, успели да организујемо овакво такмичење где ћемо се дружити и долазити са породицом и пријатељима – рекао је Јанковић.

pobednici prve sezone biznis grupe

У прошлој сезони, прво место у Општинској групи прво место је освојила екипа Радобића, друго место Варош Мионица а трећа је била екипа из Команица. А у Бизнис групи прво место је припало екипи ФИМА, друго је освојила Аква Гала a трећа је била екипа ПС Мионица. У овкиру спортских дешавања, у Мионици се тренутно игра и Мини макси лига у којој учествује 47 екипа из 12 клубова из Ваљева, Љига, Лајковца, Уба, Осечине и Мионице узрата од 7 до 11 година и трајаће до марта наредне године.

pocela opstinska liga u mionici

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту