Интересовање мионичких пољопривредника за подстицаје троструко веће него лане, општина даје од 60 до 100 одсто субвенција

pp1

Интересовање мионичких пољопривредника за подстицаје троструко је већа него прошле године. Општина Мионица обдезбедила је 60, 70 па чак и 100 одсто субвенција за инвестиције у секторима млека, меса, усева и органске производње. Подршку за набавку механизације, садница и органску производње добио је 31 пољопривредник. Локална самоуправа определила је 7,5 милиона динара за физичку имовину и 700 хиљада динара за подстицаје у органску производњу.

- Настављамо са улагањима у пољопривреду. Сигуран сам да ће ова средства која смо издвојили значити пољопривредницима. Ту смо да помогнемо и да заједно пратимо шта је то у шта треба уложити, и дати ветар у леђа нашим људима на селу. Вест да је ове године заинтересованост троструко већа веома ме је обрадовала. У наредној години настављамо са улагањима и конкурсима – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

pp2

Према речима грађана може се закључити да им ови подстицаји изузетно значе у бављењу пољопривредом, као и да је ова помоћ више него добродошла.

У мионичкој општини регистровано је 1.960 пољопривредних газдинстава и то су махом произвођачо млека и меса. Сходно томе, општина се определилиа да ове године извдовоји и највећа средства управо за развој из ових сектора.

Јанковић истиче и да општина Мионица захваљујући подршци Владе Републике Србије, посебан акцентат ставља на женско предузетништво у пољопривреди.

- Интензивно радимо на унапређењу инфраструктуре како би сви становници општине Мионица имали подједнаке и квалитетне услове живота. Уз подршку Владе Србије прошле године смо асфалитарали преко 100 километара сеоских путева. А настављамо и са изградњом водоводне мреже, како би свака кућа, сваки човек у Мионици имао воду за пиће у својој кући. Изградња путева, улагање у пољопривреду, и водоводну и канализациону инфраструктуру су предуслови развоја и напретка - рекао је Јанковић

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту