У Мионици одржана Светосавска академија, награђени најбољи ученици

 sv sava 20231

У част Светом Сави, у Културном центру Мионице уприличена је свечана академија и награђени најбољи ученици. Након Химне Светом Сави у извођењу градског хора „Абрашевић“ из Ваљева, присутнима се обратио председник општине Мионица Бобан Јанковић.

-Вечерас смо се окупили како бисмо одали велику почаст и захвалност нашем првом српском архиепископу и просветитељу, Светом Сави. Следећи пут Светог Саве да је образовање суштинска снага народа, ми смо у претходном периоду уложили скоро 400 милиона динара у реконструкцију школа. Потпуно смо реконструисали основну и средњу школу у Мионици, Рајковићу, Дучићу. Модернизовали кухињу у вртићу. Прваци имају бесплатне уџбенике, а сва мионичка деца преко Центра за образовање и развој имају бесплатне часове глуме, језика, програмирања, гимнастике и др. И још много тога. Загазили смо у период нових и историјских инвестиција за нашу варош. Развој Мионице је незаустављив процес. Само у овом моменту реализујемо шест великих пројеката. Градимо Кућу Колубарске битке, реновирамо парк, покренули смо бројне инфраструктурне пројекте. Чека нас још много тога да урадимо, али прати нас челична жеља и воља да нашу општину учинимо најбољим местом за живот.

Широм наше Србије, вечерас и сутра ће одјекнути Химна Светом Сави која ће нас подсетити на јединство српскога рода - рекао је Јанковић.

sv sava 20232

Награде су уручене ученицима који су остварили запажене резултате на републичком такмичењу у 2022. години из српског језика и књижевности, биологије, смотре рецитатора. Ивана Вукчевић и Анђела Јеремић из Мионице, ученице прве године Ваљевске гимназије које су се пласирале на републичко такмичење из српског језика и књижевности. Лара Томић из Мионице, ученица прве године Ваљевске гимназије и Магдалена Николић из Мионице, ученица прве године Ваздухопловне академије у Београду оствариле су запажене резултате на републичком такмичењу из биологије, а Маша Митровић, ученица петог разреда ОШ „Милан Ракић“ у Мионици, добила је Светосавску награду за републичку смотру рецитатора „Песниче народа мог“ у 2022.

Награде је уручио председник општине Мионица Бобан Јанковић, који је честитао свим ученицима на постигнутом успеху.

-Ви сте будућност Мионице и Србије. Вечерас славимо ваше успехе. Мионица је поносна на своје ђаке-додао је Јанковић.

У културном програму посвећеном првом српском архиепископу Светом Сави учестовали су глумац Љубомир Поповић, Бранко Антонић. Програм је обележио и наступ солисте и инструменталисте Марка Томића и Луке Јездића

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту