Настављена друга фаза радова на изградњи Куће Колубарске битке у Мионици

radovi na izgradnji kuce kolubarske bitke u mionici 2

У Мионици почела друга фаза изградње Куће Колубарске битке, која ће у 5Д формату приказати победу срспке војске у Првом светском рату, под командом војводе Живојина Мишића. Прва фаза је завршена осликавањем мурала димензије 33×8 метара, а другом фазом је предвиђена адаптација и доградња дела објекта Културног центра у циљу мултимедијалне презентације Куће Колубарске битке. Средства за ову фазу радова обезбедило је Министарство културе у износу од 12 милиона динара.

 


Поносан сам што смо наставили радове на овом пројекту. Никада нећемо заборавити шта су српски војници у Колубарској бици учинили за своју земљу. Следићемо њихов пример и храбро се борити за Србију. Србија данас гради више него икада, имамо фабрике, нове путеве, нова радна места -рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

radovi na izgradnji kuce kolubarske bitke 1


Цео пројекат обухвата импозантну мултифункционалну поставку која ће у 5Д формату на 400 квадрата посетиоцима омогућити да се упознају с чињеницама и детаљима о људима и догађајима који су оставили неизбрисив траг у историји Србије и света.Овим пројектом биће заокружен процес реконструкције и адаптације Културног центра Мионица започет 2016. године када је отворена комплетно реновирана биоскопска сала, а након тога дограђене и помоћне просторије.

 


- Радимо на развоју културе и едукацији наше заједнице. Организују се културна дешавања у реконструисаном Културном центру, опремљена је библиотека. Нашу варош краси нова спортска хала, спротски терени.. А сада градимо водовод, канализацију, реконструишемо парк и др. И нећемо стати. Наставићемо да се развијамо из дана у дан-закључио је Јанковић.

 

Пројекат је дело чувеног уметника Слободана Јевтића Пулике биће изграђен по узору на московски музеј – панораму посвећен Бородинској бици.

Да Мионца улаже у развој културе потврђује и чињеница да се гради прва уметничка галерија – Пуликин легат, у склопу Културног центра, где ће бити смештено 210 уметничких дела аутора и колекционара Слободана Јевтића Пулике.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту