Све више интересаната за индустријску зону у Радобићу

1675867581705

Председник општине Мионица Бобан Јанковић данас је разговарао са представницима београдске фирме „ЈОТОГО ДОО“ која се бави прерадом млека и производњом млечних производа о потенцијалним могућностима пословања у новој индустријској зони у Радобићу.

Преговори општине и инвеститора су у току. Развој привреде је у директној вези са развојем једне локалне заједнице. У великој мери смо смањили незапосленост. У 2017. години имали смо 624 незапослена лица, данас је тај број око 300. И то је показатељ да смо на правом путу. Интересантан податак је и тај да смо у 2021. години имали више досељених него одсељених становника. Радимо, преговарамо. Мионици треба јака привреда и ми се за то боримо – рекао је Јанковић.


Општина Мионица, уз помоћ Владе Републике Србије изградила је индустријску зону на 9 хектара у селу Радобић. Министарство привреде за овај пројекат издвојило је 24,1 милион динара, а локална самопурава 4,8 милиона ддинара

У сарадњи са НАЛЕД-ом Мионица је постала општина са повољним пословним окружењем, што представља један од даљих корака у развоју привреде. А немачка фирма „Ауто-кабел“ која послује у Мионици планира да у наредне две до три године удворстручи број радника и гради нови погон.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту