Општини Мионица донирано возило за услуге социјалне заштите

 vozilo karitas i giz1

Општини Мионица уручено је возило за унапређење услуга социјалне заштите на основу пројекта „Мобилно пост-ковид саветовалиште за становнике на сеоском подручју“ који реализује Каритас, а финансира Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ).

Настојимо да унапредимо област социјалне заштите. Са Каритасом и ГИЗ-ом имамо дугогодишњу и одличну сарадњу. Развијамо мере социјалне политике, реализујемо одличан пројекат „Помоћ у кући“, а већ годинама уназад бесплатно уручујемо колица за бебе, ауто-седишта и једнократну новчану помоћ породиљама – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Татјана Рајниш, менаџер пројекта испред ГИЗ-а рекла је да је ГИЗ и овај пут подржао овај пројекат у циљу континуитеа пружања социјалних услуга у Србији.

У циљу одржања континуитета пружања социјалних услуга у Србији за време Ковид-19 пандемије, ГИЗ је финансирао мере за прилагођавање пружања социјалних услуга у одабраним општинама како би се пружио адекватан одговор на изазове везано за пандемију Ковид-19 – рекла је Рајниш.

vozilo karitas i giz2

Картиас је општини донирао возило, штампач, лаптоп и читач картица.

Уверени смо да ће се кроз реализацију овог пројекта дугорочно оснажити рад Центра за социјални рад, путем набавке возила и опреме, како би се услуге социјалне заштите пружале особама из друштвено угрожених група у континуитету. Важно је да услуге буду доступне корисницима и на руралном подручју, из тог разлога мобилност пружаоца услуга заштите је врло важна а за тако нешто набавка возила је круцијална – рекао је Мирољуб Николић, директор Каритас Шабац.

Општина Мионица добитник је и захвалнице Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ за уложене напоре током пандемије корона вируса и залагање за унапређење система социјалне заштите.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту