Плесни спектакл у Мионици, наступило скоро 500 такмичара

takmicenje ples 230326 02

Мионица је била домаћин плесног спектакла у ком су за шампионе државног првенства у стандардним плесовима у категорији до 21 године проглашени Лука Дугалић и Барбара Влајковић, који су такође били први и у старијим омладиницима. Такмичило се око 500 учесника из 24 клуба из Ниша, Крушевца, Крагујевца, Смедерева, Чачка, Београда, Новог Сада, Зрењанина,Сомбора, Ваљева, Аранђеловца, Лазаревца, Брчког и Загреба.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић свечано је отворио велико финале, а потом победницима уручио пехаре и медаље.

Велика ми је част што је Мионица вечерас домаћин једног оваквог такмичења државног карактера. Подсетићу вас само колико је важно плесати јер наш војвода Живојин Мишић када је завршавао академију, у завршној години имао је један предмет који се зове танцовање. Они су тада научили да плешу, па је онда он тако, као млади поручник, на једном официрском балу у Аранђеловцу замолио једну лепу даму за плес. Била је то Лујза Крикнер, будућа Лујза Мишић, што значи да су се ту упознали и касније венчали. И порука за све младе је, да уколико имате могућности и уколико имате времена да научите да плешете, јер никада се не зна када ћете срести свог Мишића или своју Лујзу – рекао је Јанковић.

У предигри вечерњег великог финала прилику да наступе имали су полазници плесне школе Центра за образовање и развој „Мионица“, затим деца Предшколске установе „Невен“ и ученици нижих разреда ОШ „Милан Ракић“.

takmicenje ples 230326 01

Победници рејтинг такмичења у сениорима су Алекса Матовић и Јована Кленковски, а у омладиницима и сви чланови плесног клуба „Беоденс“ из Београда.

На квалификационом турниру у латиноамеричким и стандардним плесовима за РМП најбоље резултате су остварили: Андреј Матејић – Ања Арсенијевић (први), Марта Ванушић (друга) и Нађа Дукић (трећа) као и Миа Пантелић и Софија Ристић.

Плесни клуб „РМП“ имао је одличне представнике и у савременом плесу јер су стрит формације РМП Старс освојиле два прва места као и Ива Стојановић у Хип Хоп-у.

Данас, после одржаног плесног спектакла године који су нам приредили најбољи спортски плесачи Србије и региона, када немам субјективни осећај због одговорности саме реализације желим да захвалим свим учесницима, публици и људима који су нам помогли да оправдамо поверење Плесног савеза Србије и Општине Мионица. Била је то права промоција плесног спорта како по броју учесника, посећености и квалитету приказане вештине. Посебно желим да се захвалим председнику Бобану Јанковићу на томе што препознаје вишеслојни позитиван утицај плеса и подржава наше активности у том правцу. Наша мисија је популаризације плесне вештине и културе покрета и у срединама ван великих градова. Учешће већег броја такмичара у односу на прошлу годину и из региона и најава доласка у још већем броју само су потврда исправности тог нашег опредељења – рекао је Предраг Мићић, члан управног одбора Плесног савеза Србије задуженог за школски и рекреативни плес.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту