Јанковић на Спрегу: Мионица данас има рекордно мали број незапослених

jankovic na spregu

Председник општине Мионица Бобан Јанковић посетио је Сајам привреде Западне Србије СПРЕГ у Ваљеву и том приликом истакао да Мионица данас има рекордно мали број незапослених. Мањи од 300.

Поносан сам на дивне домаћине који су ме данас угостили. Имамо чиме да се поносимо, одлични производи настају у мионичком крају. Јака привреда значи јака општина, а сигуран сам да ћемо са новом индустријском зоном и додатним радним местима још више напредовати. А већ смо на добром путу, јер смо успели да смањимо незапосленост – рекао је Јанковић.

Општина Мионица ове године има 12 излагача међу којима су Туристичка организација Мионице,  Удуружење жена „Свилен конац“ из Мионице, органска производања „Zets Orchard“ из Рајковића, винарија „Ђурђевића легат“ из Кључа, опруге „Пет Мил“ из Брежђа, фирма „Ауто-кабел“ из Мионице, „Метал-инвест“ из Мионице, ракија, „Стефан Немања“ из Паштрића, сушено воће „Агранела“ из Шушеоке, „Домаћинство Петровић“ из Паштрића и фабрике воде „Миони“ из Кључа и „ВОДАВОДА“ из Ракара.

mionica na spregu

Званични статистички подаци говоре да се у Мионици више оснује привредних друштава и предузетничих радњи него што се угаси, а локална самоуправа завршила је прву фазу радова на индустријској зони у Радобићу уз помоћ Министарства привреде и Владе Републике Србије и у току су преговори са потенцијалним инвеститорима. Значајан податак за привреду Мионице јесте и намера фирме „Ауто-кабел“ да прошири производњу и дуплира број радника.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту