Бесплатна ауто седишта и колица за 36 мионичке бебе, продиљама 40 хиљада динара

img 1 large

За последњих пет месеци у општини Мионица рођено је 36 беба, међу којима су и једни близанци. Председник општине Мионица Бобан Јанковић уручио је колица и ауто седишта родитељима новорођених беба, а из буџета општине уплаћена је новчана помоћ у износу од 40 хиљада динара за 35 породиља.

img 2 large

- Лепо је видети младе људе који су одлучили да остану у свом месту и да заснују породице. Најлепше је бити родитељ, а ми смо ту да помогнемо. И управо то и радимо. Уручили смо колица, ауто седишта и новчану помоћ за 36 беба. Настављамо да пружамо подршку и имамо велике планове. Идеја је да у наредном периоду организујемо месец родитељства где ћемо увести нове популационе мере. Држава је предузела значајне мере у популационој политици, а ми ћемо као локална самоуправа следити државну политику. Нова радна места, обнављене школе, улагања у образовање, културу и спорт имају велики утицај на квалитет услова за живот, рад, образовање – рекао је Јанковић.

Пре уручења ауто седишта и колица, општина је организовала обуку за родитеље о правилној употреби система заштите за децу у возилима.

img 3 large

Прошле године општина Мионица, по први пут, определила једнократну новчану накнаду у износу од 80 хиљада динара за прву рођену бебу, а већ седму годину бесплатно уручује ауто седишта, док су од 2019. године, на иницијативу председника општине Бобана Јанковића, за новорођенчад обезбеђена и колица.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту