Јанковић: Мионица је велика породица и ми то кроз разне програме доказујемо

fb img 1684156767847

Председник општине Мионица Бобан Јанковић изјавио је поводом Међународног дана породице да је општина предузела значајне мере како би олакшала одрастање и развој сваког детета и олакшала живот свим мионичким породицама.

- Када се осврнемо и погледамо које су то све одлуке које смо донели, списак је веома дугачак. Породица је стуб друштва и за нас је веома важно да пружимо што већу подршку у родитељству и одгајању деце. Новчана помоћ за сваку рођену бебу, ауто седишта, колица за бебе, бесплатни уџбеници, бесплатан превоз, бесплатна припремна настава, бесплатни часови у Центру за образовање и развој само су од неких мера које смо увели и на које смо поносни. А као најбитнију ставка издвојио бих чињеницу да смо успели да од 1000 незапослених тај број сведемо на 300. И биће још радних места. Све то указује да Мионичани имају сигурност и егзистенцију како би могли да зарађују за жвиот.  Ту смо да будемо подршка и да заједно градимо Мионицу која је велика породица – рекао је Јанковић.

fb img 1684156775454

Општина Мионица већ седму годину бесплатно уручује ауто седишта, док су од 2019. године обезбеђена и колица. Такође, за сваку рођену бебу обезбеђена је новчана помоћ у износу од 40 хиљада динара, а од 2022. године и прва рођена беба у години добија 80 хиљада динара.

Посебну погодност за мионичке породице представља и Центар за образовање и развој где се деци нуде бесплатни часови језика, глуме, гимнастике, програмирањ, плеса, а 2021. године за основце је организована и бесплатна припремна настава за пријемне испите. Поред ових значајних погодности, мионички основци имају и бесплатан улаз на базене Спортског центра у Санковићу.

Посебна пажња посвећује се и програмима подршке родитељству, а општина Мионца у сарадњи са  Министарством за бригу о продици, УНИЦЕФ-ом и Сталном конференцијом градова и општина учествује у реализацији програма „Подстицајно родитељство“ у оквиру ког ће у јуну бити организован и месец родитељства, а ова тема код становника општине је наишла на позитивне реакције.

Значајан помак у обезбеђивању што бољих услова за одрастање у Мионици, донели су реконструкције основих и средње школа у које је уложено близу 370 милиона динара. А велики значај за децу има и модерна спортска хала у којој су им достпуни разноврсни спортски садржаји којих је све више.

Поред свега наведеног за децу и родитеље организоване су бројне бесплатне манифестације у Кулутурном центру Мионице и још много тога.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту