Јанковић поводом месеца родитељства: Ускоро нове мере подршке мионичким породицама

 fb img 1686573273744

Председник општине Мионица Бобан Јанковић најавио је нове мере подршке породицама у оквиру месеца родитељства који се у Мионици организује по први пут. Пројекат „Подстицајно родитељство“, општина Мионица реализује у сарадњи са Министарством за бригу о породици, Сталном конференцијом градова и општина и УНИЦЕФ-ом, а биће организована  бројна такмичења, трибине, спортске игре, конкурси, предавања и друге активности.

Породица је стуб друштва и ми смо увек ту да пружимо подршку. Ове године, кроз пројекат „Подстицајно родитељство“ одлучили смо да по први пут организујемо месец родитељства у нашој општини и да то буде пракса и наредних година. Веома је важно да подржимо родитеље у најлепшем животном позиву. Новчана помоћ за сваку рођену бебу, ауто седишта, колица за бебе, бесплатни уџбеници, бесплатан превоз, бесплатна припремна настава, бесплатни часови у Центру за образовање и развој само су од неке од мера које смо увели и на које смо поносни. Мионица је једна велика породица коју морамо да градимо,  а ускоро нас очекује још много лепих вести у вези мера подршке родитељству – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

fb img 1686573222295

Кроз пројекат „Подстицајно родитељство“  одржаће се низ активности у којима ће учествовати родитељи и деца, а за суботу, 17. јуна са почетком у 18 часова, на платоу у парку, предвиђена је породична разиграоница, док ће у петак, 16. јуна у Културном центру бити организовано бесплатно предавање „Буквар родитељства“, изворно васпитање по Милици Новковић. У оквиру месеца родитељства објављен је и конкурс за најлепшу породичну фотографију или цртеж за ученике нижих разреда, а децу и родитеље очекује још многобројних  активности.

Важно нам је да наша деца имају најбоље могуће услове за одрастање у нашем месту. Зато смо и реконстурисали школе, изградили модерну спортску халу, обновили терене, основали Центар за обрзовање и развој– додао је Јанковић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту