Министарка Дарија Кисић Тепавчевић у Мионици, Јанковић: Новчана подршка за породиље биће увећана за 20 хиљада динара

 kisic hala 230617 03

Министарка за бригу о породици и демографији Дарија Кисић Тепавчевић и председник општине Мионица Бобан Јанковић присуствовали су обележавању месеца родитељства који се први пут одржава у Мионици.

Осећам огроман понос, јер смо се овде, вечерас окупили сви око правих породичних вредности. Хвала министарки Кисић што је данас са нама и што препознала значај свега што радимо за мионичке породице. Мионица је мало место, али за велике догађаје и вечерас шаљемо једну вредну поруку, а то је да је породица основа свега. Кроз разне програме подржавамо децу и родитеље и наставићемо да бринемо о породицама. И зато ћемо новчану накнаду за сваку рођену бебу повећати са 40 на 60 хиљада динара, а прва рођену беба добија 80 хиљада динара. А у плану је још погодности. Хвала вам што сте данас изабрали да будете овде. Мионица је породица која има будућност – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

 kisic hala 230617 01

Општина Мионица спроводи мере подршке породицама кроз бесплатне књиге, бесплатна ауто седишта, колица за бебе, бесплатан превоз за ђаке, бесплатне часове у Центру за образовање и развој, бесплатну припремну наставу за основце, награде за вуковце, новчану подршку и др.

Мионица је пример одличне праксе која обележава читав месец породице кроз низ изузетних активности. Из Мионице шаљемо најлепшу поруку важности породице, насмејане деце, поносних и дивних родитеља. Хвала свима, било је одлично. Деца нам се рађају – изјавила је министарка Кисић која је похвалила мере подршке које спроводи локална самоуправа.

kisic hala 230617 02 

У Мионици је у току обележавање месеца родитељства, а у новој и модерној спортској хали у забавним играма и надметањима кроз „Породичну разиграоницу“ учестовало је чак 28 породица.

Пројекат „Подстицајно родитељство“, општина Мионица реализује у сарадњи са Министарством за бригу о породици, Сталном конференцијом градова и општина и УНИЦЕФ-ом

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту