На Мишићевим данима изложбе, књижевне вечери, спортска такмичења, концерти

 poster program

Наступају: Џенан Лончаревић, Ђани, Биљана Марковић, Кики Лесендрић и Пилоти

Мишићеви дани, који се ове године одржавају 27-ти пут, трајаће девет дана - од 15. до 23. јула. На манифестацији која се одржава под покровитељством општине Мионица, биће додељене Златне плакете војвода Живојин Мишић припадницима Војске Србије и Министарства одбране за постигнуте резултате и достигнућа у области војне службе, науке и доктрине, као и златне плакете са грбом општине Мионица. Новост је да ће ове године Свечана академија бити одржана у родном месту војводе Мишића у Струганику, након 22 године где ће бити уручене плакете и признања.

 Мишићеви дани су манифестација на којој се негују историјске вредности и традиција српског народа. А Мионица наставља да буде достојни чувар. У част војводи Живојину Мишићу, поред манифестације, споменика и трга у центру, подићи ћемо и један споменик културе – Кућу Колубрске битке и сачувати јунаштво српских војника од заборава. Уз помоћ Владе Републике Србије настављамо да реализујемо важне пројекте који ће унапредити нашу општину али и обогатити туристичку понуду нашег краја. Позивам све да посете Мионицу и уживају у садржајном програму – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Мишићеви дани су један од најпосећенијих догађаја Колубарског краја. Мионичанe и свe посетиоцe oчекује богат културни, уметнички, спортски и забаван садржај.

Свечано отварање манифестације заказано је за 15. јул у 20.00 часова пригодним програмом на Тргу војводе Мишића, а након тога отварање изложбе „Тамо далеко“ у Културном центру. Програм прве вечери затвориће концерт Кикија Лесендрића и Пилота који почиње у 21 час.

У спортском делу одржаће се турнири у одбојци, рукомету, пливању, боксу, каратеу и фудбалу. А биће организован и турнир у шаху.

Организовано је књижевно вече и промоција књиге „Човек по мери шињела“ , Александра Мисојчића, као и представа за децу „Патролне шапе“. Ове године одржаће се Међурегионална олимпијада пензионера и трећег доба, као и полуфинално такмичење избора за Мис Србије.

Такође, посетиоци ће моћи да уживају у наступу културно – уметничких друштава, а биће организовано и традиционално варошко вече. У забавном делу наступиће и Џенан Лончаревић, Ђани, Биља Марковић, Милена Васић.
За крај манифестације предвиђен је традиционални маскенбал полазника предшколске установе „Невен“, када ће наступити специјални гост.

Војвода Живојин Мишић један је од најславнијих војсковођа у нашој историји. Рођен је у селу Струганик, општина Мионица, где се и данас налази његова кућа као културно добро од великог значаја.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту