Више од 58 милиона динара за боље водоснабдевање мионичке општине

fb img 1689591370765

Заједничким средствима УНОПС-а и општине Мионица биће финансиран пројекат  реконструкције изворишта Орловац и замењене азбестне цеви чиме ће се смањити 80 одсто губитака у мрежи, а Осеченица,  Кључ, Толић, Брежђе, Паштрић, Радобић, варош и село Мионица имаће квалитетније и стабилније водоснабдевање. Локална самоуправа уложиће око 6 милиона динара, док ће средствима Европске уније бити обезбеђено више од 52 милиона динара.

fb img 1689591368535

- На изворишту Орловац били смо пре мање од девет месеци како бисмо уочили све недостатке. И за то време, нисмо седели скрштених руку, већ смо дали све од себе да пронађемо решење. И успели смо. Ово је један од значајнијих пројеката, а у току су радови на изградњи водоводног система Кључка врела којим решавамо питање водоснабдевања у још десет села. Нема никакве сумње да решавамо историјске проблеме који су тиштили наше грађане. Мормо још висе да улажемо у даљи развој Мионице, а ја сам поносан на све нас јер је ово велики успех. Захваљујем се УНОПС-у на овој огромној помоћи која нам много значи јер са реализацијом овог пројекта у великој мери унапредићемо водоснабдевање, али и квалитет живота у нашој општини  - рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

fb img 1689591373872

Општина Мионица је 2016. године извршила промену цеви, а са још 900 метара колико је планирано овим пројектом, азбестних цеви у овом водоводном ситему више неће бити.

Нека од мера које ће се такође спроводити у оквиру овог пројекта јесу подршка пословној сарадњи на регионалном нивоу, обука и јачење професионалних компетенција, окупљања удружења жена, сајмови запошљавања и др.

Поред реконструкције изворишта Орловца, у општини Мионица у току су радови на изградњи водоводног система Кључка врела које финансира локална самоуправа,  а у току су радови на изградњи водовода у Горњем Мушићу када ће мештани по приви пут добити пијаћу воду на својим чесмама.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту