Бесплатна ауто седишта и колица за 28 мионичких беба, продиљама 40 хиљада динара

 predsednik opstine mionica boban jankovic na urucenju sedista i kolica roditeljima

За последњих пет месеци у општини Мионица рођено је 28 беба, међу којима су и једни близанци. Председник општине Мионица Бобан Јанковић уручио је колица и ауто седишта родитељима новорођених беба, а из буџета општине уплаћена је новчана помоћ у износу од 40 хиљада динара за 27 породиља.

jankovic urucuje sedista i kolica

Бити родитељ је највећи благослов, а ми смо ту да будемо подршка.

Лепо је видети младе људе који су одлучили да остану у свом месту и да заснују породице. Да је продица у фокусу, показујемо кроз разне програме, а циљ нам је да створимо најбоље услове за одрастање сваког детета. Од следеће године, планираћемо буџетом повећање једнократне помоћи са 40 на 60 хиљада динара. Настављамо да пружамо подршку и имамо велике планове. Нова радна места, обнављене школе, улагања у образовање, културу и спорт имају велики утицај на квалитет услова за живот, рад, образовање. Мионица је породица која има будућност – рекао је Јанковић.

 obuka

Пре уручења ауто седишта и колица, општина је организовала обуку за родитеље о правилној употреби система заштите за децу у возилима.

 boban jankovic urucuje sedista i kolica 2

Општина Мионица је 2021. године, по први пут, определила једнократну новчану накнаду у износу од 80 хиљада динара за прву рођену бебу, а већ седму годину бесплатно уручује ауто седишта, док су од 2019. године, на иницијативу председника општине Бобана Јанковића, за новорођенчад обезбеђена и колица. А ове године по први пут у општини Мионица у јуну организован је месец родитељства,

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту