Умањења рачуна за струју и грејање и до 60 одсто

strujomer

 

Грађани општине Мионица моћи ће да умање рачуне за струју или грејање уколико су енергетски угрожени и имају проблема са измиривањем ових обавеза. За грејање, рачун се може умањити од 40 до 60 одсто, док се за струју могу добити бесплати киловати или умањити рачуни за 50 одсто. Критеријуми за умањење су материјално стање, број чланова домаћинства, имовно стање, здравствено стање и потрошња домаћинства. Такође, грађани који имају дугове за струју и грејање могу добити умањене рачуне и бесплатне киловате.  Приликом подношења документације у великој мери олакшано је корисницима социјалне помоћи, дечијег додатка, увећаног додатка за помоћ и негу другог лица који не морају поново да достављају потврде о приходима, већ је потребно само да предају један папир, односно захтев у којем бирају за који вид енергије желе да остваре. А свим заинтересованим грађанима који могу остварити право на умањење, на располагању је помоћ службеника Општинске управе приликом попуњавања захтева и прибављања потребне документације. Уколико је достављена докуметнација комплетна, грађани ће у року од месец дана добити решење и остварити право на умањење.

Предавање захтева је бесплатно, а захтев се преузима на сајту Министарства рударста и енергетике, на сајту општине Мионица или у просторијама Општинске управе Мионица.

Према Уредби о енергетски угроженом купцу коју је донела Влада Републике Србије, предвиђена су средства за 190.000 домаћинстава, а до сада је 72.000 добило право на умањење.

Енергетски угрожен купац је домаћинсво (самачко или вишечлано) које живи у једној стамбеној јединици и коме се испоручује енергија.

Детаљније информације доступне су у Уредби о енергетско угорженом купцу (https://www.paragraf.rs/propisi/uredba-o-energetski-ugrozenom-kupcu-republike-srbije.html)

Документи:
Датум-32188среда, 20 септембар 2023 11:37
Величина Документа-32188 25.44 KB
Преузми-32188 228

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту