Нови камион за одвожење смећа стигао у Мионицу

novi kamion jkp primopredaja

Општина Мионица добила је нови камион за одвожење смећа од Министарства заштите животне средине, који ће користити Јавно комунално предузеће „Водовод Мионица“. Камион вредан 24 милиона динара моћи ће да сакупи 16 кубика отпада чиме ће се побољшати квалитет услуге одвожења смећа. Примопредаји је присуствовао и председник општине Мионица Бобан Јанковић.

primopredaja

Настављамо са улагањима у комуналну делатност. Захваљујем се Министарству заштите животне средине на великој подршци у решавању комуналних проблема. А изградњом регионалне депоније у Каленићу решавамо вишедеценијски проблем управаљања отпадом на териоторији целе општине. Свака област нам је подједнако важна, истовремено радимо и водовод и канализацију – рекао је Јанковић.

Из Јавног комуналног предузеће наглашавају да ће ово возило побољшати комуналне услуге, као и да су прошле године набавали камион смећар који сакупља 22 кубика отпада, те су у великој мери унапредили возни парк.

novi kamion primopredaja

А захваљујући донацији Министарства животне средине у наредном периоду биће постављено још 120 канти и 23 контејнера.

У Мионици и Бањи Врујци у току су радови на изградњи 20 километра канализационе мреже, а ускоро почиње и изградња два пречистача отпадних вода. За реализацију овог пројекта Влада Републике Србије издвојила је 1,2 милијарде динара, што представља историјску инвестицију за Мионицу.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту