Јанковић: Мионичка топлана спремна за грејну сезону

jankovic u toplani

Председник општине Мионица Бобан Јанковић обишао је мионичку топлану на биомасу која је спремна за грејну сезону. Све провере су извршене, а грађани ће и ове зиме имати стабилну и ефикасну испоруку топлотне енергије.

Наша, мионичка, модерна и еколошки прихватљива топлана је спремна за почетак грејне сезоне. Грађани не треба да брину. Потрудили смо се да и ове године имају стабилно грејање. Увелико радимо и на проширењу капацитета ове топлане која се показала као одлично решење. Трошкови су мањи, а загађења нема – рекао је Јанковић.

Топлана на биомасу је пуштена у рад 2019. године и прва је топлана у Србији оваквог типа. Као енергент користи дрвну сечку, а за ову инвестицију Влада Републике Србије определила је тада 138 милиона динара. Остварене су велике уштеде и до 14 милиона годишње, а загађења због еколошко прихватљивог енергента нема. Топлана тренутно греје око 15 хиљада квадрата, а план је да се у наредном периоду капацитети прошире. Након обиласка топлане Јанковић је са сарадницима посетио и Основну школу „Милан Ракић“ у Мионици која је такође прикључена на топлану.

jankovic sa decom u skoli

Уверио сам се и да су радијатори у школама топли тако да наша деца имају најбоље услове. Проблем грејања решили смо и у школи у Горњој Топлици. Настављамо да улажемо у развој Мионице. Чека нас још много важних пројеката – додао је Јанковић.

Мионичку топлану на биомасу 2021. године посетила је министарка заштите животне средине Ирена Вујовић која је тада изјавила да је Мионица пример енергетске ефикасности.

Мионица је прва локална самоуправа у Србији чија је топлана прешла на биомасу као енергент и тај корак допринео је чистијем ваздуху, а самим тим и бољи квалитет живота. Ова топлана је направљена по најмодернијим стандардима – рекла је тада Вујовић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту