У општини Мионица за Часни крст надметало се 69 пливача

nadmetanje za casni krst u selu mionica

Горан Стефановић из Мионице и Марко Милосављевић, средњошколац из Берковца победници су пливачког надметања за Часни крст у Селу Мионица и Бањи Врујци, у општини Мионица где се надметало 69 пливача.

marko milosavljevic u banji vrujci

Милосављевић који има 15 година, у Бањи Врујци, где се манифестација организује 14. пут заредом, победио у конкуренцији 47 пливача међу којима су биле и четири такмичарке. На отвореном базену у Селу Мионица, на осмој по реду манифестацији пливања за Часни крст учествовало је 22 пливача, први до Часног крста стигао је Горан Стефановић из Мионице који је до сада три пута био победник у пливању на овој манифестацији , друго место заузео је Стефан Спасојевић из Мионице, док је треће место припало Алекси Ранковићу, такође из Мионице. Ове године најмлађи учесник у надметању је десетогодишњи Никола Теодосић из Мионице.

Победницима је по традицији припао Часни крст и богато украшена икона, другопласираном Библија и велика икона, трећепласираном књига и велика икона, док су пригодне награде примили и сви остали учесници.

goran stefanovic

Још једно непроцењиво искуство за мене, ове године по трећи пут. Честитам свим учесницима и желим да похвалим организаторе који су се и ове године потрудили да све буде одлично организовано – рекао је Стефановић.

kud banja vrujci

Такмичење је одржано у организацији Спортског центра „Мионица“, под покровитељством општине Мионца и црквених општина. У јутарњим часовима служене су празничне литургије у цркви Свете великомученице Марине-Огњене Марија у Врујцима и Вазнесења Господњег у Мионици, а у Бањи Врујци у оквиру програма наступили су и чланови Кулутрно уметничко друштово „Топлица“ при храму Свете Огњене Марије.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту