У Мионици уручене награде најбољим учесницима јубиларног десетог Светосавског наградног конкурса и најбољим ученицима

svetosavska akademija

 

Поводом 27. јануара и школске славе Свети Сава, у Мионици су уручене награде ученицима који су победили на  јубиларном десетом Светосавском наградном конкурсу Средње школе ''Мионица'' као и ученицима који су остварили запажене резултате на такмичењима. На Светосавском конкурсу су учествовали основци и средњошколци из мионичких школа.  Млађи основци такмичили су се у ликовној, а старији у литерараној и ликовној категорији. На тему конкурса „Светлост Свете Горе“ стигло је око 85 радова. Сви ученици добили су похвалнице, а најбоља 22 рада награђено је књигом, пакетићем и новчаним наградама у вредностима од 15, 10 и 8 хиљада динара.

nagradeni ucenici na svetosavskoj akademiji

Дан раније, 26. јануара у част Светом Сави, у  препуном Културном центру Мионице одржана је свечана академија где су награђени најбољи ученици.

svetosavska akademija u kulturnom centru

 

Имамо дивну и талентовану децу. Важно је да наставимо да градимо нашу кућу, нашу Мионицу и нашу Србију. Имамо једну земљу и један живот. И зато је веома битно да се посветимо лепим стварима. И да се баш вечерас окренемо око себе, погледамо једни друге, упутимо лепу реч и да са ове академије одемо са мишљу да свим људима око нас желимо оно што желимо и себи, јер то је светосавски пут којим треба да идемо – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

 

nagradeni ucenici svetosavskog konkursa

На свечаној академији наступили су хор Предшколске установе „Невен“, полазници музичке школе „Живорад Грбић“ у Мионици, хор „Вучари“,  етно група „Мионе“, културно уметничко друштво „Војвода“, фоклорни октет „Абрашевић“. Програм је обележио и наступ солисте и инструменталисте Марка Томића и Луке Јездића.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту