Почели радови на изворишту Орловац у Осеченици, пројекат вредан 58 милиона динара

 orlovac projekat 1 1

У мионичком селу Осеченица почели су радови на изворишту Орловац чиме ће се значајно унапредити квалитет водоснабдевања у Брежђу, Осеченици, Толићу, Паштрићу, Кључу, Радобићу, вароши и селу Мионица. Пројекат вредан око 58 милиона динара заједнички финансирају Европска унија и општина Мионица, а кроз програм пословне инфраструктуре.

orlovac projekat 1 2

- Као што смо и најавили, почели смо са радовима на реконструкцији изворишта Орловац. Овим пројектом смањићемо 80% губитака у мрежи, а грађани ће имати квалитетније водоснабдевање што је најважније. Истовремено спроводимо још један значајан пројекат Кључка врела којим ћемо решити проблеме водоснабдевања у још 12 села. Када смо говорили да је развој Мионице незаустављив процес, управо смо мислили на ове важне пројекте који ће у великој мери побољшати квалитет живота грађана –рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

orlovac projekat 1 5

Општина Мионица је 2016. године извршила промену цеви, а са још 900 метара колико је планирано овим пројектом, азбестних цеви у овом водоводном систему више неће бити.

orlovac projekat 1 3

Нека од мера које ће се такође спроводити у оквиру овог пројекта јесу подршка пословној сарадњи на регионалном нивоу, обука и јачење професионалних компетенција, окупљања удружења жена, сајмови запошљавања и др.

orlovac projekat 1 6

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту