Мионица добила модерну салу и нов инфорамциони систем за рад Скупштине

 martinovic i jankovic

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић и председник општине Мионица Бобан Јанковић обишли су данас скупштинску салу где је уведен иновативни софтверски систем за функционисање електронског парламента.

obilazak digitalizovane sale

- Наредне седнице СО Мионица биће комплетно вођене елктронским путем, а то ће имати утицај на бољи и ефикаснији рад одборника, уштедеће се ресурси и време.  Мионички крај је непроцењиво задужио Србију у оба светска рата, овде су корени војводе Живојина Мишића. Мионица и њени грађани заслужују посебну пажњу државног врха, а ми ћемо наставити  улагања у модернизацију локалне саобраћајне путне инфраструктуре. Управо је трогодишњим планом „Скок у будућност, 2027“, , предвиђено улагање не само у главне и брзе саобраћајнице, ауто-путеве и коридоре, већ и инвестирање у рехабилитацију локалне путне мреже - каже Мартиновић.

obilazak

Министар Мартиновић и председник општине Јанковић пре обиласка одржали су састанак, а тема су били пројекти који потенцијално могу да буду реализовани у партнерству са Министарством.

- Мионица има поузданог партнера у Влади Републике Србије и то је током протеклих година изузетно уочљиво и видљиво у сваком месту у нашој општини. Захвалио бих се министру Мартиновићу на издвојеном времену и на веома успешном састанку где смо разговарали о наставку изузетне сарадње и пројектима који нас очекују у наредном периоду. У овој скупштинској сали седнице се воде од 2008. године, а пре тога због недостатка услова за рад одржаване су у другим зградама. Ми смо данас опет направили један искорак тако да смо цео процес уз помоћ Владе и Министарства унапредили и дигитализовали. Поред тога, уз помоћ државног руководства, очекује нас наставак реализације многобројних пројеката који ће утицати на побољшање квалитета живота у нашој општини, а посебну важност придајемо рехабилитацији локалне саобраћајне инфраструктуре која представља део трогодишњег плана „Скок у будућност, 2027“ – рекао је Јанковић.

Увођење система за електронско вођење седница се спроводи у оквиру програма Убрзање промена – подршка реформи државне управе и развоју локалне самоуправе у Републици Србији који спроводе Министарство и Програм Уједнињених нација за развој (УНДП), а општина Мионица је међу првим општинама у којој је овај систем у оквиру овог програма уведен.

Vlada Republike Srbije ulaže u razvoj Mionice i o tome smo danas na sastanku razgovarali sa ministrom državne uprave i...

Posted by Boban Janković on Wednesday, 6 March 2024

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту