За нелегално одлагање отпада у Мионици издвојено 2,8 милиона динара

 
potpisivanje ugovora

Министарство заштите животне средине и општина Мионица издвојили су 2,8 милиона динара за нелегално одлагање отпада чиме ће бити очишћена највећа депонија у Мионици, на заобилазници код моста. Министарка Ирена Вујовић данас је потписала уговоре са представнцима локланим самоуправама широм Србије, међу којима је и општина Мионица.

Министарство заштите животне средине определило је више од 2,2 милиона динара, а општина Мионица скоро 600 хиљада динара.

Захваљујем се Влади Републике Србије и Министарству заштите животне средине на подршци. Уз помоћ одобрених средстава успећемо да очистимо највећу депонију у Мионици. Министарство на челу са министарком Иреном Вујовић посвећује озбиљну пажњу на заштити животне средине у нашој општини. Претходних година одобрена су нам средства за уклањање других дивљих депонија, успели смо да уредимо појас око Рибнице и направимо линијски парк.  Одлична вест за све грађане Мионице је да је наша општина обухваћена пројектом изградње регионалне депоније у Каленићу, тако да ћемо и на тај начин решити проблеме управљања отпадом – каже председник општине Мионица Бобан Јанковић и додаје да се у Мионици много урадило на заштити животне средине, почев од изградње топлане на биомасу у којој је уложено 138 милона динара па до изградње 20 километара канализационе мреже и два пречистача отпадних вода у Мионици и Бањи Врујци.

potpisivanje

-Данас сам потписала уговоре који су намењени унапређењу квалитета ваздуха и земљишта и за које смо обезбедили значајна средства. Честитам градовима и општинама који су ове године кандидовали квалитетне пројекте и тако успели да искористе прилику да, уз подршку Министарства које водим, унапреде квалитет живота грађана у својим срединама. Важно је да сви који су добили средства, што пре почну и са радовима на терену, како би се у најкраћем року реализовали ови пројекти, важни за грађане - рекла је Вујовић.

Општини Мионица ова средства одобрена су преко Јавног конкурса за додела средстава за суфинансирање реализације пројеката превенције нелегалног одлагања отпада , а поред Мионице средства су добила још 34 локалне самоуправе, а Министарство је по овом конкурсу издвојило више од 113 милиона динара.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту