У препуној хали мионичког Спортског центра одржано првенство Србије у плесу

 
deca ucesnici

У суботу је у препуној хали мионичког Спортског центра одржано првенство Србије у спортском плесу „Мионица опен 24“ где је учествовало преко 400 такмичара из Србије и 42 такмичара из иностранства. После квалификационог дела, добијени су шампиони државног првенства у стандардним плесовима за категорију до 21 године, а то су Никола Поповић и Андреа Савановић из плесног клуба „Аурора“ из Београда.

boban jankovic predsednik opstine mionica

Државно првенство отворио је председник општине Мионица Бобан Јанковић који је том приликом изјавио да је Мионица оправдала епитет доброг домаћина и када је реч о државним такмичењима.

  • Овакво такмичење нам је још једна потврда колико је било важно да Мионица добије модерну спортску халу где се данас одржавају такмичења националног ранга. Вечерас смо имали прилику да погледамо и наступ наше деце који је био одличан – рекао је Јанковић и поручио учесницима да је ово такмичење још једна прилика ка упознавању самих себе, својих потенцијала и вредности.

Покровитељ такмичења је Министарство омладине и спорта Републике Србије, а генерални покровитељ општина Мионица, док су непосредни организатори Плесни савез Србије и плесни клуб „РМП“.

 ples deca ucesnici

-У име организатора желим да се захвалим свим учесницима који су приредили вече за памћење, општини Мионица и председнику Бобану Јанковићу који препознаје вредности значајне за свој град и окружење. Из разлога да будемо бољи вечерас смо урадили две ствари. Представили смо плес како треба да изгледа у оквирима школског спорта и довели руски плесни пар са светском репутацијом, да у ревијалном делу демонстрира сву лепоту спортског плеса на опште задовољство присутних. Наша мисија је популаризација плесне вештине у срединама ван Београда и Новог Сада и да овај прелепи спорт уђе у редовни наставни план и програм ученика основних школа – каже Предраг Мићић, члан управног одбора Плесног савеза Србије и председник комисије за школски и рекреативни плес.

pobednici

Победници рејтинг такмичења у сениорима су Алекса Матовић - Јована Кленковски у старијим омладинцима Петар Прокић - Тиса Бабић сви чланови плесног клуба „Беоденс“ из Београда.

У вечерњем Гала програму публика и сви присутни могли су да уживају гледајући гостујући руски плесни пар Владена Кирилука и Ану Томашевић који су на светском нивоу демонстрирали сву лепоту спортског плеса.

drzavno prvenstvo u plesu

У предигри вечерњег финала представљено је међуградско промо такмичење 15 основних школа, које су прихватиле и подржале пилот пројекат под називом „И сви да плешу“. После једномесечне обуке од 4 наставна часа уследило је школско а затим и међуградско такмичење на коме је победила „Прва основна школа“ из Ваљева. Преко 120 мушко женских парова – ученика трећих разреда из следећих основних школа:“ Андра Савчић“, „Десанка Максимовић“, „Милован Глишић“, „Нада Пурић“, „Сестре Илић“ и „Прва основна школа“ из Ваљева, затим „Милан Илић Чича“, „Милош Обреновић“ и „Свети Сава“ из Аранђеловца, „Славко Поповић“ из Даросаве, „Први српски устанак“ из Орашца и „Милан Ракић“ из ДоњеТоплице и Мионице је у сарадњи са РМП тимом су омогућили деци да боље упознају спортски плес, систем такмичења непосредним учешћем деце која су завршила једномесечну обуку и гледањем вечерњег финала најбољих спортских такмичарских плесних парова.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту