У ВЕЗИ ЕНЕРГЕТСКИ УГРОЖЕНИХ КУПАЦА

Untitled 1

Обавештавају се грађани општине Мионица да је Уредба о енергетски угроженом купцу објављена у "Службеном гласнику РС", бр. 137/2022 од 9.12.2022. године, а ступила је на снагу 17.12.2022.
Наведеном Уредбом , између осталог, прописано је:

Енергетски угрожени купац је купац из категорије домаћинство (самачко или вишечлано) које живи у једној стамбеној јединици коме се испоручује топлотна енергија у складу са одредбама ове уредбе, у складу са законом. Статус енергетски угроженог купца може се стећи због здравственог стања члана домаћинства у складу са законом.

Програмом заштите енергетски угрожених купаца обухваћена су домаћинства која су корисници права на новчану социјалну помоћ и/или дечији додатак, корисници увећаног додатка за туђу негу и помоћ, као и домаћинства са минималним примањима и приходима у складу са Уредбом.

Енергетски угрожени купац није новина у законодавству Србије, програм се реализује од 2015 године, али је изменом услова за стицање статуса и доношењем нове Уредбе, значајно повећан степен покривености заштитом оних домаћинстава, која су у условима актуелне енергетске кризе највише угрожена повећањем цене електричне енергије и енергената. За заштиту енергетски угрожених купаца је у буџету Републике Србије обезбеђено три пута више средстава него претходних година.

Молимо грађане који сматрају да испуњавају услове из горе наведене Уредбе да се обрате са захтевом надлежном органу општине Мионица.

Програм заштите се, као и до сада, реализује преко Општинске управе Мионица.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту