ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ ПОМОЋИ У ГРАЂЕВИНСКОМ МАТЕРИЈАЛУ И ОПРЕМИ ПОРОДИЦАМА ИЗБЕГЛИХ ЛИЦА СА ПОДРУЧЈА ОПШТИНЕ МИОНИЦА

Untitled 1

Помоћ за решавање стамбених потреба избеглица кроз набавку грађевинског материјала и опреме може бити додељена избеглицама, које имају пребивалиште/боравиште на територији Општине Мионица, укључујући чланове њиховог породичног домаћинства, а којима је помоћ неопходна за побољшање услова становања, односно не односи се на објекте који су условни за становање, као ни на објекте код којих би се доделом Помоћи искључиво подигла енергетска ефикасност објекта. Помоћ је бесповратна и одобрава се за набавку грађевинског материјала и опреме неопходног за побољшање основних услова становања, при чему максимална вредност једног пакета грађевинског материјала и опреме износи до 800.000,00 динара, а минимална вредност једног пакета грађевинског материјала износи 250.000,00 динара, по породичном домаћинству корисника. Помоћ је наменска и додељује се за завршетак започете градње или адаптацију неусловних стамбених објеката, у циљу побољшања услова становања породичних домаћинстава корисника који имају пребивалиште/боравиште на територији општине Мионица и то: за изградњу/реконструкцију носеће конструкције (зидови, кровна конструкција), изградњу/доградњу санитарног чвора, хидроизолацију зидова, уградњу/замену зидних и подних облога, столарије, фасаде, малтерисање и увођење/замену електро и водоводних инсталација и друге радове неопходне за завршетак градње или адаптацију, а којом би се непокретност довела у стање у којем обезбеђује основне животне услове за употребу и становање. Опрема се искључиво односи на санитарни материјал, електро и водоводни материјал и бојлере за купатило/кухињу, а не односи се на набавку намештаја и електричних кућних апарата.

Јавни позив је отворен од 20.07.2023. године до 20.08.2023. године
Пријава се подноси у затвореној коверти.
Додатне информације о потребној документацији и образац Пријаве могу се добити код Повереника за избеглице и миграције у општинској управи општине Мионица.
Пријава са потребном документацијом подносе се лично или поштом, у затвореној коверти, на адресу:
Општина Мионица
Комисија за избор породица избеглих лица са подручја општине Мионица, за доделу помоћи у грађевинском материјалу и опреми
Војводе Живојина Мишића 30
14 242 Мионица

са назнаком "за избор породица избеглих лица за доделу помоћи у грађевинском материјалу и опрему".
Ближа обавештења могу се добити на телефон 014/3422-020, на званичном сајту Општине Мионица: www.mionica.rs, као и лично код Повереника за избеглице и миграције.

Комисија за избор породица избеглих лица са подручја општине Мионица, за доделу помоћи у грађевинском материјалу и опреми
Број 110-3/2023
Мионица 20.07.2023.године

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту