ЈАВНИ ПОЗИВ -ЗА ТРЕЋИ КРУГ- ЗА ИЗБОР КОРИСНИКА ПОМОЋИ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ КРОЗ КУПОВИНУ СЕОСКЕ КУЋЕ СA ОКУЋНИЦОМ ОДНОСНО ОДГОВАРАЈУЋЕ НЕПОКРЕТНОСТИ И ДОДЕЛУ ЈЕДНОКРАТНЕ ПОМОЋИ У ГРАЂЕВИНСКОМ И ДРУГОМ МАТЕРИЈАЛУ И ОПРЕМИ (МАЛИ ГРАНТ)

 

Комисија за избор корисника помоћи за избеглице, кроз куповину сеоских кућа са окућницом односно одговарајуће непокретности и доделу једнократне помоћи у грађевинском и другом материјалу и опреми (мали грант), на основу члана 9. Правилника о раду Комисије и условима и мерилима за избор корисника за доделу помоћи на територији општине Мионица, дана 01.02.2024. године расписује

ЈАВНИ  ПОЗИВ

-ЗА ТРЕЋИ КРУГ-

За избор корисника помоћи за избеглице кроз куповину сеоске куће сa

окућницом односно одговарајуће непокретности и доделу једнократне

помоћи у грађевинском и другом материјалу и опреми (мали грант)

 

 

I     Корисници помоћи су породице избеглица, које су, услед догађаја из периода од 1991. до 1995. године стекле статус избеглице у Републици Србији, без обзира на њихов статус у време решавања стамбене потребе, и то: избеглице које живе у колективним центрима или неком другом виду колективног смештаја, формалног или неформалног и угрожене избеглице које живе у приватном смештају без трајног решења у земљи порекла или Републици Србији и која испуњавају прописане услове за избор корисника, а које живе на територији општине Мионица, а неопходна им је помоћ за куповину сеоске куће са окућницом, односно одговарајуће непокретности и доделу једнократне помоћи у грађевинском и другом материјалу и опреми (мали грант) у циљу стварања и побољшања њихових услова становања и која испуњавају прописане услове и критеријуме за избор корисника.

Помоћ за решавање стамбених потреба избеглица за куповину сеоске куће са окућницом, односно одговарајуће непокретности је бесповратна и одобрава се у максималном износу до 1.950.000,00 динара.

Износ за куповину сеоске куће са окућницом, односно одговарајуће непокретности одобрава се у максималном износу до 1.700.000,00 динара, док се једнократнa помоћ у грађевинском и другом материјалу и опреми одобрава у максималном износу до 250.000,00 динара, са обрачунатим ПДВ-ом.

Изабрани корисник помоћи може додатно да учествује сопственим средствима у купопродајној

цени сеоске куће у износу до 50% од горе наведеног износа. Уколико корисник не учествује сопственим средствим у плаћању купопродајне цене, а вредност сеоске куће са окућницом односно одговарајуће непокретности намењене становању прелази износ од 1.700.000,00 динара, пријава се одбија.Уколико корисник учествује сопственим средствима, а вредност сеоске куће са окућницом односно одговарајуће непокретности прелази износ од 2.550.000,00 динара, пријава се одбија.

Пун текст јавног позива можете погледати овде:

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту