fbpx

 

Најновије вести

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

  На основу дописа Министарства трговине, туризма и телекомуникација број: 030-03-25/2020-08 од 28.09.2020.године, упућује се позив угоститељима на територији општине Мионица...

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

Мионички Културни центар је у сарадњи са општином Мионица приредио изложбу икона Ненада Хубера „Дрво небеско“. Изложба је отворена у петак 16. октобра, а поред Хуберов...

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У оквиру Дечије недеље у среду 7. октобра су у мионичким образовним установама гостовали мастер комуниколог Слободан Роксандић и глумац Милан Босиљчић. Гости су кроз интерактивни...

Признање уручено председнику Јанковићу

 nagrada urucena predsedniku opstine bobanu jankovicu

Општина Мионица је добитник овогодишњег признања ''Капетан Миша Анастасијевић'' као најперспективнија локална самоуправа на подручју Колубарског и Мачванског округа. Признање је испред локалне самопуправе данас примио председник општине Мионица Бобан Јанковић на свечаности одржаној у Пољопривредној школи у Ваљеву.

Награда ''Капетан Миша Анастасијевић'' је веома значајна за општину Мионица и представља подстрек за будуће активности и рад који су усмерени ка остваривању интереса наших грађана. Ово је доказ да идемо у правом смеру, да оно што радимо има позитиван ефекат и велики подстицај да наставимо даље, још јачим темпом, како би изградили Мионицу, отварали нова радна места и подигли квалитет живота. Свакако да тај посао није ни мало лак, али захваљујући подршци Александра Вучића и Владе Републике Србије успели смо да истрајемо у својим намерама. – рекао је Јанковић.

Он је додао да је у последње три године Мионица једно велико градилиште, да се завршавају капитални пројекти који су деценијама чекали незавршени, као што је хала спортова, граде се мостови, путеви, цевоводи, креће се у реконструкцију школа, улаже у културу, образовање и спорт.

То су све фактори који су утицали да баш Мионица добије епитет најперспективније локалне самоуправе, а сигуран сам да ћемо га у наредном периоду још више оправдати – истакао је први човек мионичке општине.

Награде ''Капетан Миша Анастасијевић'' за привредно и друштвено стваралаштво додељене су у 18 категорија за подручје Колубарског и Мачванског округа. Признање које носи име Капетана Мише Анастасијевића, угледног српског трговца и великог добротвора из 19. века састоји се од плакете и златника са ликом капетана-уметнички рад академског вајара Љубише Манчића из Београда, а додељује се од 2000. године у оквиру пројекта ''Пут ка врху'' чији су носиоци новосадска Агенција ''Медија инвент'' и универзитети у Новом Саду и Београду уз помоћ привредних комора у Србији.

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту