fbpx

 

Најновије вести

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

  На основу дописа Министарства трговине, туризма и телекомуникација број: 030-03-25/2020-08 од 28.09.2020.године, упућује се позив угоститељима на територији општине Мионица...

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

Мионички Културни центар је у сарадњи са општином Мионица приредио изложбу икона Ненада Хубера „Дрво небеско“. Изложба је отворена у петак 16. октобра, а поред Хуберов...

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У оквиру Дечије недеље у среду 7. октобра су у мионичким образовним установама гостовали мастер комуниколог Слободан Роксандић и глумац Милан Босиљчић. Гости су кроз интерактивни...

serbia organika

Јуче је председник општине Мионица Бобан Јанковић имао први иницијални састанак са представницима националног удружења за развој органске производње „Сербиа Органика“ у циљу унапређења и развоја органске производње на територији мионичке општине.

Према речима председника општине Мионица Бобана Јанковића, сви пољопривредни произвођачи који су заинтересовани за овај програм моћи ће континуирано да унапређују знања у области органске производње кроз бројне семинаре, обуке и обиласке пољопривредних газдинстава који ће за њих бити организовани.

На овом састанку смо договорени следеће кораке које ће заједно предузети ово удружење и општина Мионица у циљу упознавања пољопривредних произвођача са поступком органске производње. План нам је да у нашој општини развијамо органску производњу и да наши пољопривредници постану поуздани и конкурентни снабдевачи органском храном. – рекао је Јанковић.

Већ у мају ће бити одржани први семинари и састанци како би се пољопривредници упознали са органском биљном производњом, органском сточарском производњом, производњом прерађене хране, као и правилима за обезбеђивање органских производа.

Поред овога, општина Мионица и Фондација „Ана и Владе Дивац“ ће ускоро расписати Јавни позив о додели пластеника за 18 пољопривредних произвођача који се определе за биљну органску производњу.

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту