fbpx

Најновије вести

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

  На основу дописа Министарства трговине, туризма и телекомуникација број: 030-03-25/2020-08 од 28.09.2020.године, упућује се позив угоститељима на територији општине Мионица...

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

Мионички Културни центар је у сарадњи са општином Мионица приредио изложбу икона Ненада Хубера „Дрво небеско“. Изложба је отворена у петак 16. октобра, а поред Хуберов...

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У оквиру Дечије недеље у среду 7. октобра су у мионичким образовним установама гостовали мастер комуниколог Слободан Роксандић и глумац Милан Босиљчић. Гости су кроз интерактивни...

На основу члана 14.,15. и 21. Закона о јединственом бирачком списку (''Сл. гласник РС'', бр. 104/2009 и 99/2011) и тачке 9. и 10. Упутства за спровођење Закона о јединственом бирачком списку (''Сл. гласник РС'', бр. 15/2012 и 88/2018) Општинска управа општине Мионица, као орган надлежан за ажурирање дела бирчког списка за подручје општине Мионица, издаје следеће

 

ОБАВЕШТЕЊЕ O НАСТАВКУ ИЗЛАГАЊА ДЕЛА ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА

ОБАВЕШТАВАМО ГРАЂАНЕ ДА ЈЕ ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ МИОНИЦА НАСТАВИЛА ИЗЛАГАЊЕ ДЕЛА БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ МИОНИЦА И ПОЗИВА ГРАЂАНЕ КОЈИ ИМАЈУ ПРЕБИВАЛИШТЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА ДА МОГУ ИЗВРШИТИ УВИД У БИРАЧКИ СПИСАК И ПОДНЕТИ ЗАХТЕВ ЗА УПИС ИЛИ БРИСАЊЕ ИЗ БИРАЧКОГ СПИСКА, ИЗМЕНУ, ИСПРАВКУ ИЛИ ДОПУНУ ПОДАТАКА У БИРАЧКОМ СПИСКУ, СВАКОГ РАДНОГ ДАНА ПОЧЕВ ОД 11. МАЈА 2020. ГОДИНЕ ДО 05. ЈУНА 2020. ГОДИНЕ У 24,00 ЧАСА КАДА ОРГАН НАДЛЕЖАН ЗА ВОЂЕЊЕ ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ДОНОСИ РЕШЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕЊУ БИРАЧКОГ СПИСКА.

Од дана проглашења изборне листе право на увид у бирачки списак по истом поступку има и подносилац изборне листе или лице које он овласти.
Обавештавају се грађани да могу најкасније пет дана пре дана закључења бирачког списка (најкасније 31. мај 2020. године), поднети захтев да се у бирачком списку упише податак да ће бирач на предстојећим изборима за народне посланике Скупштине Републике гласати према месту боравишта у земљи (изабрано место гласања).
Обавештавају се грађани да могу дан после расписивања избора за народне посланике Скупштине Републике Србије, односно од 12. маја 2020. године, поднети захтев да се у бирачком списку упише податак да ће бирач на предстојећим изборима гласати у иностранству.
Подношење захтева да се у бирачки списак упише податак да ће бирач на предстојећим изборима гласати у иностранству може се вршити најкасније до 05. јуна 2020. године.
Позивају се и малолетна лица која стичу бирачко право најкасније на дан избора да могу извршити увид у део бирачког списка, у циљу провере личних података уписаних у бирачки списак и тражити упис, брисање, исправку и допуну неке чињенице, уз прилагање потребних доказа.

УВИД У БИРАЧКИ СПИСАК ГРАЂАНИ И ПОДНОСИОЦИ ИЗБОРНИХ ЛИСТА ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ОДНОСНО ЛИЦА КОЈЕ ОНИ ОВЛАСТЕ МОГУ ИЗВРШИТИ У ЗГРАДИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА У ПОТКРОВЉУ (Канцеларија бр. 6) СВАКОГ РАДНОГ ДАНА У ВРЕМЕНУ ОД 7:30-15:30 ЧАСОВА.

Обавештавају се грађани да решења на којима се заснивају промене у бирачком списку доноси Општинска управа до закључења бирачког списка, односно 05. јуна 2020. године до 24,00 часа, а од закључења бирачког списка па све до 72 часа пре дана одређеног за одржавање избора Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Увид у бирачки списак може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије или сајту Републичке изборне комисије.

 

ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ МИОНИЦА
Број: 208-2/2020
Мионица, 11.05.2020. године

Н А Ч Е Л Н И К
Горан Рангелов с.р.

 

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту