fbpx

Најновије вести

У ПОНЕДЕЉАК ДВАДЕСЕТ ТРЕЋА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

У ПОНЕДЕЉАК ДВАДЕСЕТ ТРЕЋА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

Двадесет трећа седница Скупштине општине Мионица биће одржана у понедељак 30. новембра 2020. године у Спортској хали Мионица са почетком у 11 часова. Позив на седницу и материјал м...

ВЛАДА УСВОЈИЛА НОВЕ МЕРЕ ЗА СУЗБИЈАЊЕ ЕПИДЕМИЈЕ COVID - 19

ВЛАДА УСВОЈИЛА НОВЕ МЕРЕ ЗА СУЗБИЈАЊЕ ЕПИДЕМИЈЕ COVID - 19

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица обавештава грађане да је Влада Републике Србије усвојила је нове мере за сузбијање епидемије изазване болешћу COVID–19, чија приме...

ОБАВЕШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Од 17. новембра додатна ограничења рада одређених објеката Влада Републике Србије усвојила је на седници oдржаној дана 15.новембра 2020 Одлуку у вези са мерама заштите становништв...

  eturista

На основу дописа Министарства трговине, туризма и телекомуникација број: 030-03-25/2020-08 од 28.09.2020.године, упућује се позив угоститељима на територији општине Мионица који пружају услуге смештаја у некатегорисаном угоститељском објекту, да испуне своју законску обавезу и пријаве се ради евидентирања и уношења у Централни информациони систем у угоститељству и туризму ( еТуриста).


Од 1. октобра 2020. године, Централни информациони систем у угоститељству и туризму ( еТуриста) постаје једини извор података за Републички завод за статистику о туризму и угоститељству, те уколико угоститељи не буду евидентирали туристе, статистички ће туристички промет бити значајно умањен у општини Мионица, али и у целој Републици Србији, што ће имати последице на процес одобравања и реализације пројеката развоја.
Од 1. октобра 2020. године, угоститељи ће искључиво и једино моћи путем Централног информационог система у угоститељству и туризму (еТуриста) пријављивати поред, домаћих и стране госте и на тај начин испуњавати своју обавезу по Закону о странцима.


МУП Републике Србије ће, као директан корисник система, искључиво и једино путем Централног информационог система у угоститељству и туризму (е Туриста) добијати информације о страним туристима у Републици Србији.


Угоститељи и угоститељски објекти који не буду унети у Централни информациони систем у угоститељству и туризму (е Туриста) неће моћи учествовати у пројекту реализације ваучера за одмор у Републици Србији.

Документи:
Датумуторак, 20 октобар 2020 10:04
Величина Документа 260.09 KB
Преузми 81

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту