fbpx

 

Најновије вести

Нови рендген апарат у мионичком Дому здравља, грађани без одласка у Ваљево

Нови рендген апарат у мионичком Дому здравља, грађани без одласка у Ваљево

  У мионичком Дому здравља јуче је са радом почео нови рендген апарат. Грађани неће морати на снимак плућа у Ваљево, већ ће им потпуна здравствена заштита бити омогућена и у М...

У Мионици 17 уметника из више земаља сликало са основцима из два мионичка села

У Мионици 17 уметника из више земаља сликало са основцима из два мионичка села

  По трећи пут у Мионици је организована ликовна колонија „Рибница 3 2021”, која је окупила 17 уметника из Русије, Србије, Републике Српске, Хрватске и Босне и Хер...

Управа за трезор поклонила рачунаре мионичкој школи

Управа за трезор поклонила рачунаре мионичкој школи

Захваљујући донацији Управе за трезор, основна школа „Милан Ракић“ богатија је за пет рачунара марке DELL. Марко Гверо, в.д. директора Управе за трезор састао се са пр...

Предузете мере заштите од Корона вируса

img 6478Штаб за ванредне ситуације општине Мионица је данас поводом проглашења ванредног стања на територији Републике Србије одржао седницу у циљу предузимања мера заштите од епидемије Корона вируса.

Председник општине Мионица и командант Штаба Бобан Јанковић је најпре упознао присутне са препорукама Окружног штаба за ванредне ситуације Колубарског округа које се односе на обавезу формирања Стручно оперативног тима за епидемије, које ће представљати стручно оперативно тело штаба за извршавање специфичних задатака на сузбијању епидемије Корона вируса. За руководиоца Тима је именован директор Дома здравља Мионица Александар Мишић, а чланови су лекари ове установе Катарина Ђукић, Зорица Миловановић Живановић, Марија Радојичић, Мирослав Кубуровић и републички санитарни инспектор Драгана Гођевац.

Такође, донета је Наредба да се за време трајања ванредног стања активира Ситуациони центар општине Мионица. Са тим у вези, за време трајања ванредног стања свим грађанима општине Мионица је омогућено да на посебан број телефона 0800-50-50-55 могу добити све потребне информације у вези Корона вируса и одговоре на сва питања из надлежности локалне самоуправе, а Општинска управа Мионица ће обезбедити довољан број запослених за непрекидни рад Центра. На нивоу Општине биће формиран тим волонтера за пружање помоћи осетљивим групама становништва, пре свега старачким домаћинствима у циљу доставе основних животних намирница и средстава хигијене..

Обавештавање грађана ће се вршити преко званичне интернет странице Општине www. mionica.rs, на којој ће бити објављиване све наредбе, препоруке и закључци Штаба за ванредне ситуације општине Мионица, као и све друге мере у циљу сузбијања епидемије Корина вируса. Одређени су и контакт телефони Дома здравља Мионица 014/3421-124 и Полицијске станице Мионица 014/3421-321 који ће бити грађанима на располагању 24 сата. Када су у питању услуге које пружа Општинска управа Мионица, апелује се на грађане да, уколико им је потребна било каква услуга органа управе, прво контактирају телефон 014/3421-211, јер ће се рад органа Општинске управе прилагодити условима ванредног стања тако да ће им бити омогућено да већину својих потреба задовоље без доласка на шалтер.

Штаб је донео и наредбу о ограничавању рада угоститељских објеката на подручју општине Мионица на период од 7 до 20 часова сваког дана.

Општинско веће општине Мионица ће определити потребна финансијска средства за набавку неопходних средстава за појачане мере хигијене у јавном сектору. Јанковић је посебно нагласио да је потребно одмах предузети против-епидемијске мере које се нарочито односе на подизање здравствене културе грађана на највиши могући ниво за време епидемије и упућивање апела грађанима да остану код куће и избегавају непотребне контакте за време трајања епидемије, уз посвећивање посебне пажње осетљивим групама становништва.

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту