ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

Општинска управа општине Мионица позива произвођаче који су заинтересовани за гајење боровнице да се пријаве, ради евидентирања,Служби за пољопривреду на телефон број 014-3421-017 сваког радног дана од 8:00 до 15:00 часова.
Одабраним произвођачима – регистрованим пољопривреднимгаздинствима биће обезбеђене саднице, неопходан репроматеријал и технологија производње за површине од 10 ари као и откуп целокупне производње.
Особа за контакт – саветник за пољопривреду Милан Петровић

РАНИ ЈАВНИ УВИД

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре оглашава рани јавни увид поводом израде просторног плана подручја посебне намене инфраструктурног коридора високонапонског далековода 2X400kV Бајина Башта – Обреновац.

 

 

Текст огласа можете прочитати овде.

Просторни план можете прочитати овде.

Графички приказ можете погледати овде.

Извештај о стратешкој процени утицаја на животну средину Регионалног плана управљања отпадом

Општинска управа општине Мионица, Одељење за инспекцијске послове и заштиту животне средине на основу чл. 19. Закона о стратешкој процени утицаја на животну средину („Службени гласник РС“, бр.135/04 и 88/2010), даје следеће

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Обавештавамо јавност да је донет документ Извештај о стратешкој процени утицаја на животну средину Регионалног плана управљања отпадом за 11 градова и општина Колубарског региона за период од 2019. – 2029. године.

Заинтересована јавност након извршеног увида у приложени документ своје примедбе, питања, коментаре и предлоге корекција на предложена планска решења може доставити Одељењу за инспекцијске послове и заштиту животне средине, зграда Услужног центра, улица Војводе Мишића број 30 у периоду од 15.11.2019 до 15.12.2019. године.

Додатне информације се могу добити на телефон 014/3422-632.

Конкурс за ученичке стипендије

Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku grupe donatora iz Amerike je i ove godine raspisala konkurs za dodelu đačkih stipendija za školsku 2018/2019. Konkurs će biti otvoren do 17.08.2018. godine i pravo na stipendiju imaju učenici koji u septembru 2018. godine upisuju I, II, III ili IV razred srednje škole, čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, a koji postižu odličan uspeh u učenju i vladanju i čiji je barem jedan roditelj/staratelj imao izbeglički status u Republici Srbiji, a izbegao je iz Republike Hrvatske i to iz sledećih opština: Benkovac, Vojnić, Vrginmost, Glina, Gračac, Dvor, Donji Lapac, Drniš, Knin, Korenica, Kostajnica, Krnjak, Obrovac, Petrinja, Plaški, Slunj, Zadar, Caprag, Grubišno Polje, Daruvar, Okučani, Pakrac, Slatina, Beli Manastir, Vukovar, Dalj, Mirkovci, Tenja.

Deatlji konkursa dostupni su na https://www.divac.com/Konkursi/2467/KONKURS-ZA-DODELU-STIPENDIJA-UCENICIMA-ZA-SKOLSKU.shtml

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту