РОДИТЕЉИМА МИОНИЧКИХ БЕБА УРУЧЕНО 46 ДЕЧИЈИХ АУТО-СЕДИШТА

Председник Општине Бобан Јанковић је данас у сали Скупштине општине Мионица свечано уручио 46 ауто-седишта родитељима мионичких беба. Седишта су набављена на основу усвојеног Програма расподеле средстава из буџета намењених за развој и унапређење безбедности саобраћаја на путевима општине Мионица у 2018. години и до сада је локална самоуправа поделила више од 100 безбедносних система за децу. Пре свечане поделе представници Агенције за безбедност саобраћаја и Центра за промоцију безбедности саобраћаја су родитељима мионичких беба одржали теоријску и практичну обуку о правилној употреби безбедносних система за децу. Мионичка општина спроводи и друге мере из области популационе политике, од којих посебно треба истаћи исплату једнократне новчане накнаде за новорођенчад у износу од 40.000 динара.

20181

САНИРАНО КЛИЗИШТЕ У КОМАНИЦАМА

kliziste komanice1

Завршени су радови на санацији клизишта у Команицама у засеоку Папићи. Радови које су изводила предузећа ''Баувесен'' из Лазаревца и ''Компресор Инг'' из Ваљева су подразумевали бушење, бетонирање шипова, изградњу темељних греда и бетонских потпорних зидова, као и формирање саобраћајнице.

kliziste komanice2

Захваљујући средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима успели смо да санирамо клизиште у Команицама које је захватило делове општинског пута у дужини од око 85 метара и угрожавало стамбене и помоћне објекте који се налазе у његовој непосредној близини. Средства за изведене радове у износу од 31,5 милиона динара су обезбеђена у оквиру Програма отклањања последица мартовских поплава из 2016. године – прецизирао је председник општине Мионица Бобан Јанковић и подсетио да је у септембру санирано и клизиште у Табановићу у засеоку Коларевићи које се појавило услед поменутих поплава из 2016. године.

Средства за санацију клизишта у Табановићу у износу од 19,6 милиона динара је такође обезбедила Канцеларија за управљање јавним улагањима.

kliziste komanice3

У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ИЗВЕДЕН ПОЕТСКИ КАБАРЕ ИВО АНДРИЋ

Глумци Народног позоришта у Београду Вјера Мујовић и Александар Срећковић Кубура и композитор Раде Радивојевић су у суботу у Културном центру извели поетски кабаре Иво Андрић. Овај кабаре је својеврсни омаж славном нобеловцу који осветљава и неке његове мање познате стране. Како Андрић није био познат као песник, мионичка публика је између осталог имала прилику да први пут чује песме које је на стихове Иве Андрића компоновао Раде Радивојевић, али и његове омиљене песме које су му певане на додели Нобелове награде. Изведен је и део из Андрићеве беседе О причи и причању, неколико занимљивих прича о малим људима, као и Андрићева животна љубавна прича - о жени коју је стрпљиво волео тридесет година док му коначно није постала супруга.

kabare 2

МИОНИЧКИ ПЛИВАЧИ НАСТУПИЛИ НА МИТИНГУ У УЖИЦУ

Чланови Пливачког клуба ''Рибница'' из Мионице Јаков Поповић (7) и Стефан Никић (9) су у суботу наступили на пливачком митингу у Ужицу. У конкуренцији 240 такмичара из 13 клубова из Србије и БиХ успешнији је био Поповић који је у својој узрасној категорији освојио сребрну медаљу на 50 метара слободно, док му је у трци на 50 метара прсно припало бронзано одличје. Никић је своје трке завршио на 12. и 22. позицији.

plivanje nikovic i popovic1

ОДРЖАНА ЗИМСКА ШКОЛА ПОЉОПРИВРЕДЕ

predavanje za pp decembar2

Саветодавци Пољопривредне саветодавне и стручне службе "Ваљево" су у оквиру традиционалне Зимске школе пољопривреде данас у сали општине Мионица одржали неколико предавања за пољопривредне произвођаче мионичког краја. На овом окупљању одржано је шест предавања. Директор ПССС ''Ваљево'' Светислав Марковић је након поздравне речи говорио о задругарству са посебним акцентом на актуелне проблеме у управљању задругама. О хигијени муже говорио је др Радосав Вујић, о нези младих засада воћа Ђорђе Совиљ, док је Радиша Панић упознао присутне са подстицајним мерама у оквиру програма ИПАРД 2. Такође, Снежана Стојковић-Јевтић је дала стручне савете о правилној употреби ђубрива у пољопривреди и говорила о контроли плодности обрадивог пољопривредног земљишта.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту

  

Свиђа вам се оно што видите?

Пратите нас на друштвеним мрежама...