ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА АСФАЛТИРАЊУ 5 КИЛОМЕТАРА ПУТА КА РАВНОЈ ГОРИ

planinica4

Данас су завршени радови на асфалтирању деонице пута Струганик Планиница ка Равној Гори у дужини од 5 километара. Извођач радова финансираних из државног буџета било је предузеће ПЗП ''Ваљево'', а радови су поред израде нове путне подлоге-тампона и постављања асфалта подразумевали и ојачање конструкције коловоза, чишћење постојећих канала и израду нових. Уређењем ове деонице комплетирано је повезивање два државна пута модерним асфалтом, што ће пуно значити мештанима Планинице, Струганика, Брежђа, Горњег Лајковца и других села која гравитирају овом подручју и олакшати им саобраћајну комуникацију.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE PUTA KA RAVNOJ GORI Danas su završeni radovi na asfaltiranju 5 kilometara puta Struganik –...

Posted by Boban Janković on Friday, June 22, 2018

ОДЛУКА О ПРОГЛАШЕЊУ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У КО ПАШТРИЋ И КО САНКОВИЋ

Председник општине Мионица Бобан Јанковић је на предлог Општинског штаба за ванредне ситуације дана 20. јуна 2018. године донео Одлуку о проглашењу и у насељеним местима КО Паштрић и КО Санковић.

35646219 10217051366661430 8225117467127578624 n

Одлуку о проглашењу ванредне ситуације на делу територије општине Мионица можете преузети овде.

ДОНЕТА ОДЛУКА О ПРОГЛАШЕЊУ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ НА ДЕЛУ ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

meteo 11.01

Председник општине Мионица Бобан Јанковић је на предлог Општинског штаба за ванредне ситуације дана 19. јуна 2018. године донео Одлуку о проглашењу ванредне ситуације на делу територије општине Мионица и то у насељеним местима КО Горњи Лајковац, КО Планиница, КО Осеченица, КО Брежђе, КО Крчмар, КО Толић, КО Кључ и КО Берковац.

Одлуку о проглашењу ванредне ситуације на делу територије општине Мионица можете преузети овде.

ОБАВЕШТЕЊЕ

posumljavanje

У организацији Савеза удружења учесника омладинских радних акција Србије, Шумарског факултета Универзитета у Београду и општине Мионица, обавештавамо Вас да заинтересовани власници парцела које имају потребу пошумљавања земљишта да се јаве Одељењу за привреду и локално-економски развој, у згради услужног центра (војни одсек), спрат 1 или поднесу захтев на писарници до 28.06.2018.године.
Потребно је понети личну карту и идентификацију катастарске парцеле за пошумљавање.

У МИОНИЦИ ОДРЖАН ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ''МИОНА ФИЛМ ФЕСТ''

Прву награду поделили филмови ''Исти'' Дејана Петровића и ''Dos Patrias'' Косте Ристића

Гости Фестивала Дарко Бајић, Мина Лазаревић, Вања Булић...

miona film fest7

Филмови ''Исти'' Дејана Петровића и ''Dos Patrias'' Косте Ристића су победници првог фестивала краткометражног и документарног филма ''Миона филм фест'' који је 15. и 16. јуна одржан у Мионици под покровитељством општине Мионица и у организацији Удружења уметника Србије и Културног центра Мионица. Програм свечаног отварања је одржан у петак увече у великој сали Културног центра, а Фестивал је отворио председник општине Мионица Бобан Јанковић.

miona film fest2

Верујем да ће ''Миона филм фест'' постати један од наших заштитних знакова и није случајно да смо постали домаћини филмског фестивала, јер Мионица од раније има своје значајно место у српској кинематографији. На овим просторима је снимљено неколико познатих играних филмова, попут ''Марша на Дрину'' и ''Три карте за Холивуд'', а у Мионици је сачуван један од најдрагоценијих филмова, не само српске кинематографије, филм ''Голгота Србије''-рекао је између осталог Јанковић отварајући први ''Миона филм фест''.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту

  

Свиђа вам се оно што видите?

Close

Пратите нас на друштвеним мрежама...