ЈАВНО САОПШТЕЊЕ

Република Србија                                     Свим грађанима општине Мионица,
Општина Мионица                  органима власти и јавне управе,
Скупштина општине Мионица                  имаоцима јавних овлашћења,
Комисија за усаглашавање Статута                  удружењима и привредним друштвима
општине Мионица са законом                  и свим заинтересованим правним
Број: 010-12/2019                  и физичким лицима
Датум: 24.06.2019. године                  logo1
ул. Војводе Мишића 30                 
14242 Мионица                 
www.mionica.rs                 

 

                                                                                                           

На основу члана 94., "Закона о општем управном поступку" ("Службени гласник РС", бр. 18/2016 и 95/2018) и члана 7., "Одлуке о образовању Комисије за усаглашавање Статута општине Мионица са законом" ("Службени гласник Скупштине општине Мионица", бр. 3/2019) овиме објављујемо

ЈАВНО САОПШТЕЊЕ

којим обавештавамо све грађане општине Мионица, органе власти и јавне управе, имаоце јавних овлашћења, удружења и привредна друштва и сва заинтересована правна и физичка лица да је Комисија за усаглашавање Статута општине Мионица са законом израдила предлог новог "Статута општине Мионица" , као највишег правног акта општине Мионица и јавно га објавила, у прилогу одлуке, број:010-11/2019 од 21.06.2019. године, на огласној табли општине Мионица и на званичној интернет страници општине Мионица www.mionica.rs.

У поступку доношења новог "Статута општине Мионица" спровешће се јавна расправа, у трајању од 10 (десет) дана, у периоду од дана 26.06.2019. до дана 05.07.2019. године, у којој сви грађани општине Мионица, органи власти и јавне управе, имаоци јавних овлашћења, удружења и привредна друштва и сва заинтересована правна и физичка лица могу доставити своја мишљења, примедбе и предлоге о јавно објављеном предлогу новог "Статута општине Мионица", на следећи начин:

  • Поднеском, у писаном облику, достављеном преко поште или преко писарнице органа општине Мионица, ул. Војводе Мишића бр. 30, Мионица;
  • Електронским поднеском, на е-маил адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Личним присуством и усменим обраћањем, сваког радног дана, у наведеном периоду, у времену од 10,00 до 14,00 часова, у свечаној сали, на II спрату зграде општине Мионица, у Мионици, ул. Војводе Мишића 30.

За спровођење предметне јавне расправе овлашћен је стручни члан комисије:

Горан Давидовић, тел.: 014/3422-020, моб.: 065/311-3470, е-маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

                                                                                              

                                                                                               КОМИСИЈА ЗА УСАГЛАШАВАЊЕ СТАТУТА

                                                                                               ОПШТИНЕ МИОНИЦА СА ЗАКОНОМ

                                                                                               ПРЕДСЕДНИК КОМИСИЈЕ

                                                                                               Бобан Јанковић, Председник општине Мионица

ОПШТИНИ ДОДЕЉЕНА СРЕДСТВА ИЗ БУЏЕТСКОГ ФОНДА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

zgrada usluznog centra

Министарство рударства и енергетике је општини Мионица доделило средства из Буџетског фонда за унапређење енергетске ефикасности за пројекат у области ефикасног коришћења енергије у 2019. години. Уговор је потписан 17. јуна, а пројекат се односи на финансирање унапређења енергетске ефикасности Услужног центра општине Мионица чија ће зграда бити реконструисана. Министарство ће финансирати пројекат са 8,4 милиона динара, што је 58,9 % од укупне вредности, док ће остатак средстава обезбедити мионичка локална самоуправа.

Министарство рударства и енергетике је потписало уговоре са још 23 локалне самоуправе. Укупна вредност свих пројеката је 490 милиона динара, из Буџетског фонда општинама ће бити обезбеђено 325 милиона динара, док ће преосталих 165 милиона динара обезбедити саме локалне самоуправе.

 

ДОНАЦИЈА ШКОЛИ У ДОЊОЈ ТОПЛИЦИ

donacija skoli u donjoj toplici

Фирма "Roaming Solutions Group" из Београда је упутила вредну донацију ученицима издвојеног одељења Основне школе „Милан Ракић“ у Доњој Топлици у виду новог школског намештаја. Захваљујући људима великог срца, доњотопличке учионице сада краси 90 трапезоидних клупа, 90 столица и 8 катедри. Руководство школе је приликом примопредаје још једном упутило речи велике захвалности донаторима на доприносу модернизацији наставног процеса.

 

БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ ЗА МИОНИЧКЕ ПРВАКЕ

 vestzasajtbesplatneknjigezaprvake1

Општина Мионица ће трећу годину за редом обезбедити бесплатне комплете уџбеника свим првацима са територије ове општине. Ова одлука је донета на предлог председника општине Мионица Бобана Јанковића.

- Једна од мера популационе политике коју спроводи наша општина поред једнократне помоћи за породиље, бесплатних аутоседишта и колица за новорођенчад, ако и многих других активности које имају за циљ повећање наталитета и спречавање миграције је свакако и дар за све наше прваке у виду бесплатних уџбеника. На овај начин ћемо пожелети срећан полазак у школу овим малишанима, али и барем мало растеретити кућни буџет родитељима првака. – рекао је Јанковић.

Општина Мионица ће обезбедити 79 комплета уџбеника, док 15 малишана добија бесплатне књиге од Министарства просвете, науке и технолошког развоја као треће дете или социјално угрожена категорија.

vestzasajtbesplatneknjigezaprvake3

У школске клупе ове године ће на територији мионичке општине по први пут сести укупно 94 првака, од чега 72 првака креће у основну школу ''Милан Ракић'' у Мионици, а 22 првака у школу ''Војвода Живојин Мишић'' у Рајковићу.

vestzasajtbesplatneknjigezaprvake4

Поред набавке уџбеника за прваке, обезбеђени су бесплатан превоза ученика, бесплатан улазак на базене Спортског центра „Мионица“ за основце током летње сезоне и наградна путовања за најбоље ученике. Овим и многим другим активностима мионичка локална самоуправа активно спроводи пројекат унапређења услова образовања.

vestzasajtbesplatneknjigezaprvake2

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту

  

Свиђа вам се оно што видите?

Пратите нас на друштвеним мрежама...