ЖЕТВА МЕДАЉА КАРАТИСТА ''МИОНИЦЕ'' НА ПРВЕНСТВУ И КУПУ УЖЕ СРБИЈЕ

Каратисти ''Мионице'' су протеклог викенда имали наступе на Првенству и Купу Уже Србије у чачанској хали ''Младост'', где су такмичећи се у катама појединачно и екипно освојили 19 медаља, 6 златних, 7 сребрних и 6 бронзаних.

kup srbije1
Најпре су у суботу на Првенству Уже Србије за кадете, јуниоре и млађе сениоре наступиле четири Мионичанке, кадеткиње Анђела Марковић, Тања Станојевић и Сара Јевтовић и јуниорка Тијана Цмиљанић. Златне медаље су освојиле Тијана Цмиљанић у појединачној конкуренцији и ката тим кадеткиња/јуниорки (Станојевић,Марковић, Цмиљанић) у екипној, док је до сребрне медаље стигла Тања Станојевић. Наредног дана је одржан Куп Уже Србије за млађе узрасне категорије, а у конкуренцији од преко 600 такмичара каратисти ''Мионице'' освојили су чак 16 медаља. Код полетараца су наступили Никола Ранковић, Дуња Кевић, Искра Пауновић, Милица Ракић и Ива Радивојевић. Бронзане медаље освојили су Никола Ранковић (апсолутни ниво) и Ива Радивојевић (жути појас). Код пионира су наступили Никола Секулић, Андрија Николић, Чеда Ракић, Марко Васић, Анђелија Јевтовић и Хелена Павловић. Златну медаљу је освојио Секулић у класи плавог појаса, сребрни су били Чеда Ракић и Хелена Павловић (зелени појас), док је бронзана била Анђелија Јевтовић (плави појас). У категорији нада наступили су Александар Николић, Лука Симовић, Оливер Остојић, Јован Белошевић, Јана Поповић, Милица Мијаиловић и Ђурђа Ракић. Јован Белошевић је освојио златно одличје (зелени појас), сребрна Александар Николић (апсолутни ниво), Оливер Остојић (зелени појас), Јана Поповић (плави појас) и Ђурђа Ракић (зелени појас), а бронзана Александар Николић (плави појас), Јана Поповић (апсолутни ниво) и Милица Мијаиловић (плави појас). Жетву медаља употпунили су ката тимови нада у мушкој (Секулић, Николић Остојић) и женској конкуренцији (Поповић, Мијаиловић, Ракић).

osvajaci medalja na kupu uze srbije

ЗАВРШЕН ВОДОВОД ЗА ПЕТ МИОНИЧКИХ СЕЛА

Завршена је изградња водоводне мреже за пет мионичких села чије је снабдевање планирано са регионалног водозахвата Стубо-Ровни. Цевовод у дужини од 13,3 километара и резервоари ''Бела Стена'' у Шушеоци, ''Вис'' у Ђурђевцу и ''Јакшинац'' у Санковићу, као и црпне станице ''Шушеока'' и ''Ђурђевац'' снабдеваће водом села Шушеока, Ђурђевац, Санковић, Клашнић и део Радобића.

Захваљујући средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима у износу од 80,4 милиона динара успели смо да реализујемо пројекат који је од великог значаја за Мионицу. Прикључењем ове водоводне мреже на извод у Лукавцу, наша општина ће добити воду са акумилације Стубо-Ровни чиме ће се решити дугогодишњи проблем водоснабдевања за око 1200 становника ових пет села. – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.


Према Јанковићевим речима, општина Мионица има могућност снабдевања водом са акумулације Стубо-Ровни са још једне локације, извода Светлак у Табановићу са кога је планирано водоснабдевање села: Табановић, Вировац, Наномир, Доњи и Горњи Мушић, Маљевић, Вртиглав и село Мионица, чиме ће се постићи стабилно водоснабдевање читаве општине.

ПОЧЕЛА ДРУГА ФАЗА ДОГРАДЊЕ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА МИОНИЦА

Ове недеље је почела друга фаза радова на доградњи Културног центра Мионица која подразумева зидарске, подополагачке, керамичке, лимарске и изолатерске радове, као и постављање водоводних, канализационих и електричних инсталација. Помоћни објекат са три етаже садржаће шминкерницу, гардеробу, оставу за реквизите, енергетску собу, салу за пробе и вежбе фолклора, котларницу и мокре чворове.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић обишао је почетак радова.

Доградња помоћних просторија Културног центра Мионица почела је још 2008. године али је због недостатка финансијских средстава прекинута. Након реконструкције велике сале Културног центра јавила се потреба за помоћним простријама. До сада је уложено 4,28 милиона динара за прву фазу проширења објекта Културног центра, а за другу фазу Министарство државне управе и локалне самоуправе из Фонда за локалне самоуправе обезбедило је 4 милиона динара, док ће наша општина учествовати у финансирању радова са 4,5 милиона динара. – рекао је први човек мионичке општине.

Јанковић је додао да ће након завршетка доградње Културног центра на више од 400 метара квадратних бити обезбеђени бољи и функционалнији услови за припрему и реализацију различитих програма.

Доградња овог помоћног објекта започета је у новембру 2017. године када се на терену налазио објекат изграђен само до завршне плоче сутерена. За завршетак грађевинских и грађевинско занатских радова уложено је 4,28 милиона динара које је за ову намену определило Министарство културе и информисања на конкурсу „Градови у фокусу“.

Другу фазу радова укупне вредности 8,5 милиона динара изводи „Градња Коп“ из Лајковца, а рок за завршетак радова је седамдесет каледнарских дана од увођења у посао.

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ

Председник општине Мионица Бобан Јанковић и извршни директор Балканског центра за миграције и хуманитарне активности Горан Баста потписали су другу годину за редом уговор о реализацији Пројекат успостављања бесплатне правне помоћи у општини Мионица.

414619 pd6sjy 101 3

Наиме, од октобра 2017. године на основу Меморандума о сарадњи на унапређењу владавине права, демократизације и обезбеђивања права на бесплатну правну помоћ између ове две институције, у општини Мионица почела је са радом Канцеларија за пружање бесплатне правне помоћи. Бесплатна правна помоћ намењена је пре свега расељеним лицима са КиМ, избеглим лицима из Босне и Херцеговине и Хрватске, као и локалном социјално угроженом становништву.

Канцеларија бесплатне правне помоћи налази се у згради општине Мионица, на другом спрату, соба број 9. Радно време је сваког радног дана од 07:30 до 11:30 часова.
У трећој фази, који ће бити реализован од октобра 2019. године у трајању од годину дана, предвиђено је да мионичка општина сама финансира овај пројекат.

КАРАТИСТИ ''МИОНИЦЕ'' УСПЕШНИ НА ''БЕОГРАДСКОМ ПОБЕДНИКУ''

Протеклог викенда су каратисти ''Мионице'' имали успешан наступ на једном од најјачих домаћих карате турнира Трофеју Србије - ''Београдском победнику''. Дводневно такмичење су организовали Карате федерација Србије и Београдски карате савез,а у Хали спортова ''Ранко Жеравица'' на Новом Београду наступили су репрезентативни и клупски такмичари из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Бугарске, Мађарске, Аустрије, Русије, Турске, Италије и Словачке. У јакој конкуренцији Мионичани су у катама појединачно и екипно освојили 12 медаља, од чега 4 златне, 5 сребрних и 3 бронзане. Првог дана такмичења до бронзане медаље је стигао ката тим кадеткиња/јуниорки (Анђела Марковић, Тања Станојевић, Тијана Цмиљанић, док су другог дана пулени тренера Драгана и Јелене Туфегџић и Мирослава Васиљевића били знатно успешнији. Златне медаље освојили су пионирка Хелена Павловић у класи зеленог појаса, наде Ђурђа Ракић и Јован Белошевић у својој класи, као и ката тим нада (Секулић, Остојић, Николић). До сребра су стигли пионир Никола Секулић у својој класи и апсолутном нивоу, наде Јана Поповић, Оливер Остојић и Александар Николић у својој класи, док су код нада бронзана одличја заслужили Александар Николић у апсолутном нивоу и женски ката тим (Јана Поповић, Милица Мијаиловић, Ђурђа Ракић). На овом такмичењу наступили су и полетарци, Искра Пауновић, Милица Ракић и Никола Ранковић, који овог пута нису успели да стигну до одличја.

kadeti juniori ml. seniori i seniori kadetkinje juniorke 2 poletarci pioniri i nade

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту

  

Свиђа вам се оно што видите?

Пратите нас на друштвеним мрежама...